Belföld

Isten, haza, család: jövő március 15-én ismét lesz békemenet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 24. 8:02

Bayer Zsolt a Hír TV-nek mondta el, hogy 2024. március 15-én „minden bizonnyal lesz Békemenet”.

Az európai parlamenti és az önkormányzati választások előtt három hónappal, a kampányidőszak közepén ismét békemenetet tartanak majd Budapesten. Erről Bayer Zsolt fideszes publicista beszélt a Hír TV-nek.

A jövő évi békemenetet – ami a tizedik lesz a sorban –, március 15-én tartják majd.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) által szervezett kormánypárti felvonulásra először 2012. január 21-én került sor, amit még kettő követett: március 15-én és október 23-án is tartottak békemenetet Budapesten.

A negyedik békemenetet 2013. február 5-én, Gyulán rendezték, majd abban az évben október 23-án Budapesten is volt hasonló kormánypárti demonstráció. Ezek után 2014. március 29-én volt újabb felvonulás, amit viszont többéves szünet követett: a hetedik békemenetre egészen 2018. március 15-ig kellett várni. Ezután újabb hosszú szünet következett, majd az Ukrajna elleni orosz invázió megindulása előtt és után, a 2022-es parlamenti választásokra ráfordulva egymás után két békemenetet is tartottak a nemzeti ünnepeken: 2021. október 23-án és 2022. március 15-én.

„Mindenki Békemenetet szeretne, és én is azt gondolom, hogy szükség van rá. Én már október 23-án elgondolkodtam, hogy nem lenne-e rá szükség (…) Ez a mi politikai közösségünk legnagyobb, legerősebb erődemonstrációja, ami egész egyszerűen megkerülhetetlen. Pont most van itt az ideje, hogy ezt újra megtegyük” – mondta Bayer Zsolt az új felvonulásról, amivel márciusban az Isten, a haza és a család szentháromságáért állnak majd ki.

Az RTL Híradója így számolt be a tavaly márciusi békemenetről:


Nyitókép: a 2022. március 15-i menet felvezető sora – Fotó: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#békemenet#bayer zsolt#fidesz#kormánypárti#civil összefogás fórum

Címlapról ajánljuk