Belföld

Lázár János cáfolta Magyar Péter állítását

rtl.hurtl.hu

2024. március 1. 8:19

Cáfolta Magyar Péter állítását, miszerint Lévai Anikó minisztereket is számon kér.

Mint arról beszámoltunk, Magyar Péter a Telexnek azt nyilatkozta, hogy bár nincs formális hatalma Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak mégis komoly befolyása van a „párton belüli ügyekre, és néhány dolognak az ellenőrzésére”. Magyar azt állította, látott már olyat, hogy Lévai Anikó minisztereket is számon kért.

A sajtótájékoztatója után a Népszava megkérdezte Lázár Jánost, vajon előfordult-e már, hogy Lévai Anikó valamilyen ügyben számonkérte őt?

„Lévai Anikót én a közügyekben egyetlen témával kapcsolatban láttam szerepelni, ez pedig az Ökomenikus Szeretetszolgálatban végzett munkája, amit egy nagyon fontos missziónak tartok. Lévai Anikó soha nem foglalkozott közügyekkel az én tudomásom szerint. Nem beszélt képviselőkkel és miniszterekkel, mert ha valakivel beszélni akar, az a férje, Magyarország miniszterelnöke. Neki pedig mindig elmondja a véleményét, hiszen együtt neveltek fel öt gyereket és csinálták végig az elmúlt 35 évet, ebben a helyzetben ez pont elég” – válaszolta a lap kérdésére az építési és közlekedési miniszter.

„Én soha nem tapasztaltam olyat, amit Magyar Péter állít” – közölte a Népszava kérdésére Lázár.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#lázár jános#lévai anikó#magyar péter#orbán viktor

Címlapról ajánljuk