Belföld

Hónapok óta nem tudnak beköltözni a lakók Budapest legnagyobb társasházába

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 6:34

Hiába fizették ki jóformán a teljes vételárat, elszámolási vita miatt hónapok óta nem tudnak beköltözni a vásárlók Budapest legnagyobb társasházába. A leendő lakók demonstrációt szerveznek a kivitelezés helyszínére.

A fejlesztő és a kivitelező közötti elszámolási vita miatt nem tudnak beköltözni lakók Budapest legnagyobb újépítésű társasházába – értesült a Portfolio.

Mint írják, a főváros legnagyobb lakóingatlan-beruházása volt a D&B Ingatlanfejlesztő Csoport által megvalósított 790 lakásos Duna Terasz Grande a XIII. kerületben. A lakások értékesítése 2021 januárjában indult el, a fejlesztő akkor 2023 márciusára tervezte a beruházás átadását.

Bő fél év csuszással el is készült az épület, megtörtént a társasházalapítás és a használatbavételi engedélyt is megkapták, azonban a fejlesztő és a kivitelező között elszámolási vita alakult ki a lakások minőségével kapcsolatban. A lap úgy tudja, a lakásokkal egyébként valóban voltak gondok műszakilag, de azokat időközben javarészt kijavították.

A fejlesztő azonban idén januárban felmondta a kivitelezési szerződést, emiatt a kivitelező nem hajlandó addig levonulni a területről, amíg nem fizetik ki. Így nem tud beköltözni az a mintegy 1500 lakó, akik mostanra jóformán a teljes vételárat kifizették.

A felek most jogi úton kezdtek harcolni egymással, aminek szintén a vásárlók látják a kárát, lévén teljesen bizonytalanná vált a költözésük, miközben folyamatosan fizetniük kell az albérletük díját. A leendő lakók azonban nem hagyták szó nélkül a történteket: összefogtak és péntekre demonstrációt szerveztek a kivitelezés helyszínére, ahová meghívták a beruházó Duna Terasz Grande és a kivitelező KÉSZ Csoport képviselőjét, valamint a tervezőirodát, a főpolgármestert és a kerület polgármesterét is.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#ingatlan#ingatlanvásárlás#lakáspiac#társasház#elszámolási vita

Címlapról ajánljuk