Belföld

Kétmilliárd forintot is kereshet Novák Katalin összesen

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 7:43

Bruttó kétmilliárd forintot is kereshet Novák Katalin a Transparency International Magyarország szerint, ha megéri a 79. évét, ami most a nők születéskor várható élettartama. 

Állami rezidencia, gépkocsihasználat sofőrrel, kiemelt egészségügyi ellátás, háromfős titkárság, tízmilliós jótékonysági keret – egyebek közt ez jár annak az államfőnek, aki már nincs hivatalban, állapítja meg a Transparency International Magyarország a blogján, amit a hvg.hu szúrt ki. Az mindegy, hogy kitöltötte-e a mandátumát, a juttatásokat akkor is megkapja. És ebbe beletartozik a fizetés is. A hivatalát vesztő köztársasági elnökök életük végéig jogosultak a fizetésükre.

Novák Katalin bruttó bére most 5 089 392 forint.

Ha a most 46 éves államfő megéri a nők születéskor várható élettartamát, vagyis a 79 évet, akkor a három év alatt több mint kétmilliárd forintot kereshet, anélkül, hogy ez idő alatt bármit is csinálnia kelljen. És ez csak az alsó határ, az államfők, és így a lemondott államfők bérét is a nemzetgazdasági átlaghoz igazítják, tehát ha az emberek fizetése nő, akkor az övé is.

Ajánló: Novák Katalin vagyonáról vallott, dúskál az ingatlanokban a lemondott köztársasági elnök

A volt köztársasági elnöknek ingatlanportfóliója mellett 31 millió forintos megtakarítása is van, de autója például nincsen. Erről a Híradó készített anyagot.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#novák katalin#fizetés#vagyon

Címlapról ajánljuk