Belföld

Novák Katalin vagyonáról vallott, dúskál az ingatlanokban a lemondott köztársasági elnök

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 5:58

Novák Katalinnak 31 millió forint megtakarítása van. Ingatlanjai bérbeadásából havonta 200-500 ezer forint közötti összeget kap. Tartozása nincsen.

Egy csaknem kétperces videóval búcsúzott Novák Katalin a köztársasági elnöki tisztségtől. Az egykori fideszes politikus február 10-én mondott le tisztségéről, miután kiderült, hogy kegyelmet adott a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettesének, K. Endrének. Ennek ellenére közpénzből élete végéig milliókat kap havonta, ezt az RTL Híradó mutatta be:

A 24.hu vette észre, hogy hivatala közzétette Novák Katalin záró vagyonnyilatkozatát. A Sándor-palota honlapján közölt adatok szerint a volt köztársasági elnök vagyoni helyzete január vége óta nem változott.

Novák Katalin

  • felerészben tulajdonosa Budapesten egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres lakóháznak, egy 90 négyzetméteres lakásnak, egy 50 négyzetméteres szegedi garázsnak. 
  • Novák Kataliné a XI. kerületben egy 56 négyzetméteres lakás, Szegeden egy 67, egy 166, illetve 174 négyzetméteres lakás, illetve Balatonlellén egy 47 négyzetméteres üdülő.

Az elmúlt hetekben nem apadt tovább vagyona, ugyanúgy 31 millió forintot tüntetett fel megtakarításként, mint január végén. Tartozása nincsen. Ingatlanjai bérbeadásából havonta 200-500 ezer forint közötti összeget kap, az általa alapított Családpárti Alapítványtól nem kap díjazást.

Hozzászólna? Az rtl.hu Facebook-oldalán megteheti:

 

Nyitókép: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

#Belföld#novák katalin#ház#vagyonnyilatkozat#megtakarítás#kegyelmi ügy

Címlapról ajánljuk