Belföld

Ezért hívta be az Integritás Hatóság Magyar Pétert

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 12:51

Mondtak is valamit, meg nem is.

Válaszolt a Telex megkeresésére az Integritás Hatóság, elmondták, miért idézték be Magyar Pétert. Mint arról beszámoltunk, Magyar ma arról posztolt, hogy idézést kapott a hatóságtól:

„Az interjúimban elhangzottak miatt a mai napra beidézett az Integritás Hatóság. Ez az a szervezet, amelynek a létrehozását a gonosz Brüsszel az uniós pénzek kifizetéséhez feltételül szabta” – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje, a Diákhitel Központ korábbi vezetője, aki az elmúlt hetekben teljes erőbedobással támadja a NER eddig érinthetetlennek hitt figuráit. 

Mint arról beszámoltunk, Magyar fordulata azután jött, hogy a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin lemondott, és a K. Endrének adott kegyelmet még miniszterként ellenjegyző Varga Judit is bejelentette, hogy távozik a közéletből.

„Az Integritás Hatóság kockázatelemzési tevékenysége során folyamatosan figyelemmel kíséri a magyar közéletben és sajtóban megjelenő fejleményeket. Ezek kapcsán folytattunk megbeszélést Magyar Péterrel is. A gazdaság megtisztítása és a nemzet felemelkedése közös ügyünk, mindannyiunknak tenni kell érte” – válaszolta a Telex megkerésére az Integritás Hatóság

A portál arra is rákérdezett, hogy pontosan milyen ügyben idézték be Magyart, indított-e vizsgálatot a hivatal a kijelentései miatt és ha igen, akkor pontosan milyet, és milyen jogcímen, de ezekre a kérdésekre nem kaptak választ. 

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

#Belföld#integritás hatóság#magyar péter#varga judit#k. endre#kegyelmi botrány#novák katalin

Címlapról ajánljuk