Belföld

Nagy visszatérés: fixáras lesz Budapesten az Uber

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 8:12

A hazai taxisok tiltakozása miatt vonultak ki korábban.

Min arról beszámoltunk, az Uber visszatér a magyar piacra, miután korábban a taxisok tiltakozása miatt kénytelen volt visszavonulni. Most a Főtaxi leányvállalata segítségével tér vissza, hét és fél év után, egyelőre csak Budapesten lesz elérhető az autómegosztó szolgáltatás. Az együttműködés révén az Uber alkalmazásán keresztül lehetőség nyílik a Főtaxi szolgáltatásainak igénybevételére is.

A budapesti Uber eltér a platform hagyományos üzleti modelljétől, amelyben a fuvar ára függ az igénybe vett jármű típusától, illetve az adott időszakban tapasztalt kereslettől. 

A hvg.hu a cégtől megtudta, az Uber – betartva a helyi előírásokat – fix áron fog működni Budapesten, így például az említett dinamikus árazást sem fogják alkalmazni.

Ez azt is jelenti, hogy az Uberek – hasonlóan az amerikai eredetű platform üzleti modelljét követő Bolthoz – nem magánautóként, hanem sárga taxiként jelennek majd meg a budapesti utcákon, írja a portál.

2022-ben dühös taxisok rohamozták meg Rómában a miniszterelnöki rezidenciát, tiltakozásképpen az országból korábban már kitiltott Uber fuvarmegosztó újbóli engedélyezésének terve ellen:

 

Nyitókép (illusztráció): Klaudia Radecka/NurPhoto via Getty Images

#Belföld#fixár#uber#budapest#taxi#főtaxi

Címlapról ajánljuk