Belföld

15 milliárd forintos állami hitelt kapott, késik a bérfizetéssel a csornai napelemgyár

rtl.hurtl.hu

2024. február 28. 7:11

 Állásidőre küldték a dolgozókat.

Csúszik a januári bérek kifizetésével és állásidőre küldte a dolgozókat a csornai napelemgyártó, az Ecosolifer Heterojunction Kft, írja a 24.hu.

A portál emlékeztet rá: 2022 júniusában is történt ilyen, akkor már három hónapja nem kaptak fizetést a munkavállalók. Végül több hónap késéssel jutottak a pénzükhöz, kárpótlásul 8000 forintot is kaptak.

Mint írják, a csornai üzem jelentős állami közreműködéssel épült fel. A beruházás egyedi kormánydöntéssel 1 milliárd forint támogatást kapott, csaknem 2 milliárd forint uniós támogatást nyert el, a kormány bankja, az Eximbank 22,5 millió euró hitelt nyújtott számára, majd a kormány másik bankja, az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. átvette a hitelt, sőt megemelte a keretet. A hitelbiztosítéki nyilvántartásban 80 millió eurós biztosíték szerepel, az MFB csak 40 millió eurós (több mint 15 milliárd forintnyi) kölcsönről beszélt.

Nyitókép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszédet mond az Ecosolifer Kft. csornai napelemcella-gyárának avatásán 2020. december 10. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#csorna#napelem#gyár#bérek#késés#állami támogatás

Címlapról ajánljuk