Belföld

Magyar Péter pártot alapítana

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 15:08

Egy új párt alapításán dolgozhat Magyar Péter, bár azt cáfolja, hogy Simicska Lajosnak ebben szerepe lenne.

Magyar Péter pártalapításon dolgozik – értesült több forrásból is a 444.hu. A lap több helyről is úgy értesült, Simicska Lajos is próbálkozott felvenni a kapcsolatot Magyarral az elmúlt hetekben, de ezt cáfolta a Diákhitel Központ egykori vezetője. Varga Judit volt férje a Telexnek azt mondta politikai ambícióiról, hogy nincs feladata az ellenzékkel, vagyis nem akar velük együttműködni. 

A lapinformációk szerint az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet.

Az ellenzéki pártok közül a Mi hazánk azt közölte, hogy ők próbálták felvenni a kapcsolatot vele, és örülnének neki, ha ez sikerülne. A Jobbik eddig arról számolt be, hogy „Sas Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke többször találkozott Magyar Péterrel. Ezt a közösségi médiafelületeiken is kommunikálták.”

A 444 egyik forrása szerint Magyar Péter bejegyzett kispártot keres magának, hogy az alapja lehessen egy új politikai tömörülésnek. A hétvégén sor is került egy találkozóra ezzel kapcsolatban, és egyeseket már a belépésre buzdít Magyar. Úgy tudják, már az EP-választásokon is indulnának. 

Magyar azt mondta a 444-nek, hogy „mindenképp szükség van egy olyan friss erőre, amely képes kontrollálni a jelenlegi hatalmat, ki tudja mozdítani az apátiából a jószándékú emberek millióit, és képes a semmiből egy új, más világot teremteni Magyarországon. Egy ilyen erő létrehozásáért szívesen dolgozom együtt minden becsületes honfitársammal.”

A Diákhitel Központ korábbi vezetője, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférje az elmúlt hetekben teljes erőbedobással támadja a NER eddig érinthetetlennek hitt figuráit. Magyar fordulata azután jött, hogy a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin lemondott, és a K. Endrének adott kegyelmet még miniszterként ellenjegyző Varga Judit is bejelentette, hogy távozik a közéletből.

Magyar Péter az RTL Híradónak korábban arról beszélt: diplomáciai karriert ajánlottak neki, ha a válás után külföldre megy, és itthon hagyja a Varga Judittal közös gyerekeit. Itt többet is megtudhat:


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#magyar péter#párt#pártalapítás#jobbik#mi hazánk mozgalom#simicska lajos

Címlapról ajánljuk