Belföld

Kammerer Zoltán fejlentést tett a gödi Samsung-gyár légszennyezettségi adatai miatt

rtl.hurtl.hu

2024. február 27. 7:23

Kammerer Zoltán, a Fidesz által támogatott, de független gödi polgármester azért lépett, mert a Samsung SDI gödi gyára 2019 és 2022 között jelentős mennyiségű, 88 tonna mérgező hatású oldószert bocsátott ki a levegőbe.

Kammerer Zoltán, a Fidesz által támogatott, de független gödi polgármester ismeretlen feljelentést tett a nemrég nyilvánosságra kerülő légszennyezettségi adatok miatt, írta ki a Facebookra az olimpikonból lett politikus. Minderre azután került sor, hogy az Átlátszó közölte: a Samsung SDI gödi gyára 2019 és 2022 között jelentős mennyiségű, 88 tonna mérgező hatású oldószert bocsátott ki a levegőbe.

A cikk szerint a légszennyezettségi adatok alapján a gyárban a rákkeltő nehézfémek engedélyezett mennyiségének többszöröse mutatható ki, és a dolgozók mérgező anyagoknak való kitettsége évek során növekedett.

Kammerer ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a gyár működésével kapcsolatos nyilatkozatok alapján, azt állítva, hogy vagy környezetkárosítás történt, vagy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés áll fenn. Ezt követően bejelentette, hogy a Pest vármegyei rendőr-főkapitányságon tett feljelentést a gyárral kapcsolatos állítások alapján. Kammerer elkerüli a kérdéseket a témával kapcsolatban.

Hiába a botrány, Sóskúton áttolják a gyárat

Nem sokkal az Átlátszó cikke után derült ki, hogy nem lehet majd helyi népszavazást tartani a sóskúti akkufeldolgozóról, ha kiemelt beruházássá minősíti a kormány. A népszavazást májusra tervezték:


Nyitókép: MTI / Krizsán Csaba

#Belföld#győr#Samsung#gyár#légszennyezettség#adatok#göd#kammerer zoltán#feljelentés

Címlapról ajánljuk