Belföld

A Fidesz által támogatott Kammerer Zoltán nyerte a gödi polgármester-választást

rtl.hurtl.hu

2023. május 14. 20:04

Fölényesen nyert az olimpiai bajnok kajakos.

Megnyerte Kammerer Zoltán a gödi polgármester-választást a szavazatok 58,05 százalékával, derül ki a valasztas.hu-n közölt adatokból a voksok 88,24 százalékának feldolgozása után. Az időközi választáson Szilágyi László Lajossal, a Kapu CIKK Egyesület jelöltjével, korábbi DK-taggal és alpolgármesterrel (28,5 százalék), valamint Rataj András függetlennel (13,44 százalék) küzdött meg.

A városban helyi képviselőválasztást is tartanak, amelynek jelöltjei között az „érpataki modellről” ismert, korábban saját letartóztatását élőben közvetítő Orosz Mihály Zoltán független is szerepelt. A képviselőválasztást a szavazatok felének feldolgozása alapján Kammerer nyerte, a voksok 53,2 százalékával.

Korábban a Fidesz azt nyilatkozta, hogy azért álltak be az olimpiai és világbajnok kajakozó Kammerer mögé, mert ő egy „pártpolitika felett álló jelölt”. Arról is írtunk, hogy Kammerernek közismerten jó kormánypárti kapcsolatai vannak, a róla szóló könyvhöz Orbán Viktor és Szijjártó Péter írt előszót. Tuzson Bence azt írta, hogy megválasztása esetén a Fidesz mindenben segíteni és támogatni fogja munkáját.

Gödön azért kellett polgármesterválasztást tartani, mert Balogh Csaba momentumos polgármester februárban lemondott, arra hivatkozva, hogy nem tud tovább küzdeni a Fidesz és a vele kollaboráló helyi politikusok ellen.

A többi ma tartott időközi választás eredménye:

  • Kiskőrösön nagyot nyert a Fidesz, Ba Editet 74,79 százalékos többséggel választották meg választókerületi képviselőnek.
  • Dör településen Abdai Róbert független lett a polgármester a szavazatok 46,96 százalékával.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#göd#választás#polgármester#kammerer zoltán#fidesz

Címlapról ajánljuk