Belföld

Három liftet épít a MÁV egymilliárd forintból Tatabányán

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 17:49

Három új lift épül a gyalogos felüljáróhoz kapcsolódva, kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését biztosítja majd. 

Egymilliárd forintból épít meg három liftet a MÁV a tatabányai vasútállomáson – derül ki a vasúttársaság szombati közleményéből.

A kivitelezés már február 26-án hétfőn megkezdődik. Három új lift épül a gyalogos felüljáróhoz kapcsolódva, kettő a peronok, egy pedig a P+R parkoló akadálymentes megközelítését biztosítja majd. A közleményben azt írták: „a felvonók vandálbiztosak lesznek, a falak és az ajtó is részben üvegezett kivitelben készül. Tágas kialakításuknak köszönhetően kerékpár vagy babakocsi is elfér majd bennük.”

A beruházás a MÁV saját forrásából, mintegy egymilliárd forintból valósul meg, ebből a pénzből összesen három liftet építenek.

Így várhatóan már év végétől el lehet majd jutni lépcsőzés nélkül a peronokhoz a tatabányai vasútállomáson. Hétfő reggel 8 órától lezárják a vasútállomás melletti parkolót, másnap félpályás forgalomkorlátozásra kell számítani a Jedlik Ányos úton, de alapvetően a munkálatok ideje alatt is lehet majd közlekedni az utcában. A kivitelezés időszaka alatt peronrészek is le lesznek zárva az utasforgalom elől a felüljáró lépcsőjétől Budapest irányába – írták.

Nyitókép: A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV) egyik gyorsvonati szerelvénye a főváros Keleti pályaudvara felé tart a városközpont elhagyása után, azt követően, hogy utasokat vett föl a tatabányai vasútállomáson. Fotó: Jászai Csaba / MTVA / Bizományosi  

 

#Belföld#tatabánya#vasútállomás#lift#beruházás#máv#egymilliárd forint

Címlapról ajánljuk