Belföld

Meghátrált a MÁV, engedett a megdrágult kerékpárbérlet árából

rtl.hurtl.hu

2024. február 24. 15:58

Március elsejétől jelentősen megdrágult volna a vonaton kerékpárral utazók ingázása. A MÁV azonban engedett a 9450 forintos árból, mutatjuk, hogy pontosan mennyit.

9450 forint helyett 4950 forint lesz az országos kerékpárbérlet – közölte Facebook-oldalán a Magyar Kerékpárosklub.

Mint arról a beszámoltunk, a helyközi közlekedésben március 1-én jelentősen megdrágult volna a vonaton kerékpárral ingázók utazása. Az eddig távolságtól függően 235 forinttól megvásárolható kerékpárjegyek és 1340 forinttól induló bérletek helyébe ugyanis az utazás hosszától függetlenül, egységesen 500 forintos biciklijegy és a 9450 forintos kerékpár-országbérlet lép. A Közlekedő Tömeg szerint 

ezzel a rövidebb távokon rendszeresen utazók az eddigi bérletük árának öt-hétszereséért szállíthatták volna a kerékpárjukat. Ráadásul így ugyanannyiba kerül majd a szomszéd faluig érvényes kerékpárjegy, mint az ország másik végébe szóló.


A drágulások miatt tárgyalt a MÁV-val a Magyar Kerékpárosklub, amely a közösségi oldalán szombat délután arról számolt be, hogy az állami vasúttársaság reagált a levelükre. A MÁV Start a kerékpáros érdekvédelmi szervezetnek azt írta:

A felmerült aggályok miatt nyitottak vagyunk a kerékpáros országbérlet árának módosítására 4950 Ft-ra, azt március 1-jétől a Megrendelő ÉKM-mel egyeztetve így alkalmazzuk.

A posztban hozzáették, a megbeszéléseken általuk javasolt kerékpáros vármegyebérlet és az 500 forintos kerékpárjegy helyett kért 400 forintos jegyárat is elvetették. Megjegyezték, a Kerékpárosklub tagjai számára megmarad a 25 százalékos kedvezmény a kerékpárjegyek árából.

A március elsején életbe lépő új tarifarendszerrel az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / Bizományosi

 

#Belföld#máv#kerékpár#bicikli#bérlet#jegy#drágulás#tarifarendszer#Magyar Kerékpárosklub

Címlapról ajánljuk