Belföld

Kiemelt beruházás lesz a sóskúti akkumbontó, ahogy azt a falu polgármestere előre megjósolta a Híradónak

rtl.hurtl.hu

2024. február 21. 9:05

Hiába tiltakoznak a sóskútiak a faluba tervezett akkumulátor-feldolgozó ellen, a kormány kiemelt beruházássá nyilvánítja az üzemet. 

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítaná a szlovén Andrada csoport Sóskútra tervezett akkumulátor-feldolgozóját. Az erről szóló javaslatot kedden bocsátotta társadalmi egyeztetésre a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Ezzel igaza lett Sóskút polgármesterének, aki Híradónak két héttel korábban adott interjújában kijelentette, hogy hiába tiltakoznak a helyiek, a kormány már eldöntötte, hogy lesz akkumulátorbontó, és kész, közölve, hogy „bármennyi gyár idejöhet, ha a kormány úgy dönt.” König Ferenc hozzátette:

Bármit döntünk bármiről, a kormány ezt bármikor átírhatja, mert azt mondja, hogy ezen a helyrajzi számon ez egy kiemelt beruházási terület, és ettől a pillanattól kezdve senkinek semmi köze hozzá, és népszavazást sem lehet kezdeményezni a kormánydöntés ellen.


A helyiek olyan hevesen tiltakoztak a beruházás ellen, hogy a polgármestert egy fórumról a rendőröknek kellett kimenekíteniük:

#Belföld#sóskút#akkumulátor#akkumulátor-feldolgozó#gyár#üzem#tiltakozás#kiemelt beruházás

Címlapról ajánljuk