Belföld

Osváth Zsolt: Még nem értük el a sikert

rtl.hurtl.hu

2024. február 20. 5:39

Folytatják akciójukat a tüntetésszervező tartalomgyártók, de még nem tudják, mi lesz a következő lépésük. 

Próbálják megemészteni a pénteki tüntetést szervező tartalomgyártók, hogy sokkal többen jelentek meg a Hősök terén, mint azt várták, érzik az ezzel járó felelősséget, és folytatást ígérnek. Erről Osváth Zsolt beszélt a 24.hu-nak.

Az „Odakint szörnyek járnak” című tüntetés főszervezője a lapnak elmondta, hogy hétfőn megbeszélést tartottak a szervezőkkel, egyelőre azonban még nem tudják, közös kiállásuknak mi lesz a következő lépése.

Osváth Zsolt az RTL Híradónak a tüntetés előtt azt mondta: izgulnak, mert nem számítottak ilyen nagy érdeklődésre, a közéleti támogatók széles spektrumából pedig szerinte az látszik, hogy a gyermekvédelem ügye pártokon felül áll.

Osváth Zsolt a 24.hu-nak elmondta, hogy „ha az a siker fokmérője, hogy ennyi embert utcára tudtunk szólítani, akkor a siker valóban hatalmas”. A pénteken, a Hősök terén tartott tüntetésen az rtl.hu számításai szerint 150 ezernél is több ember lehetett.

Osváth Zsolt ugyanakkor hozzátette: amikor „pedofilok, pedofil bűnsegédek továbbra is szabadon járkálhatnak az utcán, és olyan kegyelmi döntések születhetnek, amik egyáltalán nem átláthatók, és amikről így még csak nem is tudhatunk, akkor még nem értük el a sikert.”

Sok tüntető örült, hogy új, politikától független emberek álltak ki az ügyben, „végre ne arról szóljon a közbeszéd, hogy ha valaki meri hallatni a hangját, az biztos gyurcsányista” – mondta az egyikük az rtl.hu-nak:

Osváth Zsolt a 24.hu-nak arról beszélt, hogy tartalomgyártóként itt akár be is fejeződhetne a szerepvállalásuk, hiszen az volt a céljuk, hogy minél több embert utcára szólítsanak, de érzik közéleti szerepvállalással járó felelősséget, és igyekeznek arra rászolgálni. Hogy mi lesz a következő lépésük, azt azonban még nem tudják.

Osváth Zsolt a Híradónak azt mondta, nincsenek politikai ambícióik:

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

 

#Belföld#tüntetés#hősök tere#tartalomgyártók#influenszerek#osváth zsolt

Címlapról ajánljuk