Belföld

Magyar Péter a bicskei áldozatok képviselőjével találkozott

rtl.hurtl.hu

2024. február 19. 11:27

„A kormány két hét alatt odáig nem jutott el, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól” – írja Magyar Péter.

„Gál András ügyvéd úrral, a bicskei áldozatok képviselőjével kezdtem a mai napot. Ügyvéd úr már több mint egy évtizede látja el kiszolgáltatott emberek, áldozatok pro bono jogi képviseletét” – írja friss Facebook-bejegyzésében Varga Judit volt férje, aki egy hete már teljes erőbedobással támadja a NER eddig érinthetetlennek hitt figuráit.


Magyar nem sokkal később azt is elárulta, hogy volt felesége politikai pályafutására tekintettel hallgatott eddig, azóta viszont nemcsak a Partizánnak adott interjút, de a Facebookon is naponta több élesen kormánykritikus posztot és kommentet tesz közzé, melyekben már Orbán Viktort sem kíméli.

Magyar fordulata azután jött, hogy a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin lemondott, és a K. Endrének adott kegyelmet még miniszterként ellenjegyző Varga Judit is bejelentette, hogy távozik a közéletből.

Varga Judit volt férje most azt írja:

Rengeteg szörnyű sors, magára hagyott, kiszolgáltatott áldozatok, rosszul működő állami rendszerek, alulfizetett szakemberek és hosszú évekig elhúzódó jogi eljárások. Azonnali konkrét lépések kellenek a szócséplés és a politikai kommunikáció helyett, hogy a bicskei szörnyűséghez hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Majd így zárja hétfő délelőtti sorait: „A tett az első, a szó a második. A kormány két hét alatt odáig nem jutott el, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól."

Nyitókép: MTI/Veres Nándor

#Belföld#magyar péter#bicskei gyermekotthon#áldozatok#pedofília#kegyelmi botrány

Címlapról ajánljuk