Belföld

Magyar Péter szerint Orbán Viktor a zsebéből kapott elő egy köteg 500 euróst Brüsszelben

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 13:47

Erről a saját milliós karórájával kapcsolatban beszélt Varga Judit volt férje.

Visszatérő téma a nyilvánosságban, hogy a közéleti szereplők milyen karórát viselnek – a választásuk az ízlésükről és az anyagi helyzetükről is sokat elárul. 

Az rtl.hu-n is megírtuk szerdán, hogy Magyar Péter, a Novák Katalin lemondásához vezető kegyelmi botrány nyomán a közélettől visszavonult ex-miniszter, Varga Judit volt férje egymillió forint körüli értékű Longines chronographot viselt abban a Partizán-interjúban, amelyben Rogán Antalra és Tiborcz Istvánra is terhelő kijelentéseket tett. Magyar egyébként korábban a Diákhitel Központ vezetője volt, szombaton pedig a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságában, illetve az MBH Bank felügyelőbizottságában betöltött tagságáról mondott le.

A kormánypárti Mandiner is írt az óráról és annak becsült értékéről, erre Magyar Péter a Facebook-oldalán így reagált:

Úgy érzem Tóniék megtalálták rajtam a fogást😂

A bejegyzésben azt írta, hogy 7-8 éve diplomataként Brüsszelben vette az órát háromezer euróért – külön kihangsúlyozta, hogy bankkártyával.

Ekkortájt történt, hogy az egyik Európai Tanács szünetében miniszterelnök úr előkapott a zakója zsebéből egy köteg 500 euróst és megkérte az egyik kollégát, hogy vegyen a lányának valami különleges teát. Hiába mondta szegény, hogy az 500 euróst nem fogadják el a boltban… Mert ugye csak a készpénz!

– tette hozzá Magyar Péter.


Tavaly Szijjártó Péter a Cápák közöttből ismert Pachert Balázs üzletében készpénzzel fizetett egy 75 ezer forintos cipőért, ekkor hangzott el a külügyminisztertől a szállóigévé vált mondat:

Készpénz. Mindig.


Néhány nappal később pedig Orbán Viktort az utcán videózták le, amint a zsebéből kivett készpénzt számolgatta.

Nyitókép: YouTube / 444

#Belföld#magyar péter#karóra#orbán viktor#készpénz

Címlapról ajánljuk