Belföld

A DK Balog Zoltán idézeteinek eltávolítását követelei a Reformátorok terének szobrairól

rtl.hurtl.hu

2024. február 18. 13:19

A DK szerint „egy pedofilsimogató idézetei pedig végképp nem szerepelhetnek majd egy köztéri építményen sem”.

Azonnal el kell tüntetni Balog Zoltán idézeteit a Reformátorok terének szobrairól – követelte a DK. Mint azt az rtl.hu-nak is elküldött közleményükben írták „hiába mondott le Balog Zoltán, a XVI. kerületi Reformátorok terén még mindig tőle származó idézetek díszítik a szobrok talapzatát.”

Balog Zoltán pénteken mondott le a református zsinat lelkészi elnöki posztjáról a Novák Katalin és Varga Judit bukásához vezető pedofil-ügy miatt, miután kiderült, támogatta a bicskei gyermekotthon pedofilbotrányban érintett igazgatóhelyettesének kegyelmi kérvényét.


Az idézetek eltávolításával kapcsolatban a DK írt a XVI. kerület fideszes polgármesterének, de Kovács Péter azt válaszolta, hogy a szobrok építését a helyi fideszes országgyűlési képviselő kezdeményezte, az önkormányzatnak semmilyen beleszólása nem volt az ügybe, most sem tehet semmit.

Nyitókép: Balog Zoltán  beszédet mond a Sárospataki Református Teológiai Akadémia ünnepségén a sárospataki református templomban 2024. február 1-jén. Fotó: MTI/Vajda János

#Belföld#dk#balog zoltán#idézetek

Címlapról ajánljuk