Belföld

Nyomozni kezdett a rendőrség Magyar Péter partizános kijelentései miatt

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 12:09

Magyar Péter kitálalt, a rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz.

Tényi István, volt fideszes politikus közérdekű bejelentést tett a rendőrségnél Magyar Péter Partizánban tett kijelentései miatt, írja a Blikk.

Tényi közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozást indított több bűncselekmény gyanúja miatt.

„Tájékoztatom, hogy a 2024.02.12-én kelt feljelentése alapján a fenti számon hatóságunk nyomozást rendelt el a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, kényszerítés, tiltott adatszerzés és más bűncselekmények gyanúja miatt dr. Magyar Péternek a Diákhitel Zrt. volt vezetőjének 2024. február 12-én a médiában megjelent nyilatkozatai alapján” – áll a KR NNI Tényinek címzett hivatalos levelében, hozzátéve: mentelmi joggal érintett személy érintettsége egyelőre nem merült fel, ezért nem a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja az eljárást,

Mint arról beszámoltunk, interjút adott a Partizánnak Magyar Péter, aki Novák Katalin és volt felesége, Varga Judit lemondásának híre után szakított a NER-rel, és páros lábbal szállt bele a kormány vezető alakjaiba, különösképpen Rogán Antalba.

Magyar az interjúban kitért a válásuk körülményeire is. Állítása szerint akkoriban a Karmelita-kolostortól kapott egy ajánlatot, hogy hogyan folytassa a pályáját, de amint erre nemet mondott, megjelent az irodájában a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és vizsgálódni kezdtek. Magyar Péter szerint voltaképpen beleavatkoztak abba, hogyan váljanak el feleségével.

Mint írtuk, Magyar Péter arról is beszélt, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként túlárazott ajánlatokat kellett elfogadnia úgy, hogy az elkészült munkák minősége sem volt kimagasló.


Nyitókép: Novák Katalin / Facebook

#Belföld#tényi istván#magyar péter#Diákhitel Központ#rogán antal#partizán

Címlapról ajánljuk