Belföld

Nagy Ervin: A lelkiismeret ébredése kimutathatatlan, hiába szondázza Tóni bácsi

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 12:51

Nagy Ervin szerint az elmúlt tíz évben elaludtunk, bármit meg lehet csinálni ezzel a néppel.

Mint arról beszámoltunk, pénteken közösen állnak ki ismert tartalomgyártók és influencerek a gyermekek védelméért. A szervezők, köztük Azahriah, Pottyondy Edina és Osváth Zsolt pénteken a Hősök terére hívják követőiket. Azt mondják, az elmúlt napok történései sarkallták őket arra, hogy kilépjenek az online térből és társadalmi párbeszédet kezdeményezzenek a rendszerszintű problémákról.

Mint megírtuk, csütörtökig már több mint 100 közéleti szereplő csatlakozott a tüntetéshez, pénteken pedig tovább bővült a névsor, akik támogatják a kiállást.

„Messzemenőkig tudok azonosulni minden olyan eseménnyel, ami egy kicsit is felrázza a magyar társadalmat. Azt gondolom, hogy az elmúlt tíz évben elaludtunk itt, Európa közepén, és bármit meg lehet csinálni ezzel a néppel" – mondta el a szeretlakmagyarorszag.hu-nak Nagy Ervin, aki ugyancsak támogatja a pénteki tüntetést.

„Én is nemzeti érzelmű vagyok, ahogy szerintem a baloldalon sokan, és annak örülnék a legjobban, ha jobboldali szavazópolgárok is kijönnének a Hősök terére, egyfajta hátteret adva annak, hogy egy ilyen ügy eltussolása szélesebb nemzeti ügy annál, minthogy pártpolitikai alapon tagozódjunk” – tette hozzá a színész.

Szerinte azért lesz más ez a tüntetés, mert olyan, mintha felébredt volna az emberek lelkiismerete:

Egyébként szerintem épp ettől lehet a legjobban félni. A lelkiismeret ébredése kimutathatatlan, hiába szondázza Tóni bácsi. Olyan ez, mint a jégzajlás a Dunán: csendes, de iszonyú erővel tud megindulni

– fogalmaz Nagy Ervin.

Nyitókép: RTL

#Belföld#tüntetés#nagy ervin#kegyelmi botrány#hősök tere#Azahriah#gulyás márton

Címlapról ajánljuk