Belföld

Iványi Gábor üzent a pénteki tüntetést szervező influenszereknek

rtl.hurtl.hu

2024. február 16. 13:22

Iványi Gábor lelkész a gyermekvédelmi tüntetés előtt arról beszélt: „nincs annál megrendítőbb, mint ha kiszolgáltatott gyermekeket bántalmaznak” a hatalmukkal visszaélők.

Üzent Iványi Gábor metodista lelkész a péntek esti gyermekvédelmi tüntetést szervező influenszereknek, írja a Telex. A lelkész azt írta a szervezőknek és a résztvevőknek: „Nincs annál megrendítőbb, mint ha kiszolgáltatott gyermekeket bántalmaznak azok, akiknek szeretni, védelmezni, oktatni, támogatni kellene őket, akik szülőként vagy nevelőként élnek vissza a hatalmukkal”.

Azt is elmondta: lelkipásztorként és vallási vezetőként különösen szomorúvá teszi az, ha egyházi emberek nem érzik át az ilyen helyzetek súlyát. Szerinte nekik minden tőlük telhetőt meg kellene tenniük az efféle esetek megelőzésére.

A pénteki nap ismét sűrűnek ígérkezik a kegyelmi botrány utóéletében: kettőkor kezdődött a Magyarországi Református Egyház zsinatának rendkívüli ülése, amelyen Balog Zoltán sorsáról döntenek, aki a hírek szerint maga járt közben Novák Katalinnál azért, hogy kegyelmet kaphasson a pedofilbűntárs K. Endre.

Kormányinfót is tartanak, este pedig közös tüntetésen állnak ki ismert tartalomgyártók és influencerek a gyermekek védelméért. A szervezők, köztük Azahriah, Pottyondy Edina és Osváth Zsolt pénteken a Hősök terére hívják követőiket. Azt mondják, az elmúlt napok történései sarkallták őket arra, hogy kilépjenek az online térből és társadalmi párbeszédet kezdeményezzenek a rendszerszintű problémákról.

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#iványi gábor#gyermekvédelem#tüntetés#influenszer#üzenet#balog zoltán#osváth zsolt#Azahriah

Címlapról ajánljuk