Belföld

„Orbán pedofilhálózata” ellen hirdetett tüntetést az ellenzék

rtl.hurtl.hu

2024. február 14. 15:21

Azt követelik, hogy a következő államfő személyéről a magyar emberek dönthessenek, ne a miniszterelnök és a fideszes parlamenti képviselők.

Újabb tüntetést hirdettek jövő vasárnapra az ellenzéki pártok azt követelve, hogy közvetlen választással dőljön el, ki lesz az államfő a szombaton lemondott Novák Katalin helyett.

Nem hagyhatjuk, hogy megint Orbán Viktor döntsön, és újra egy olyan köztársasági elnököt juttasson az államfői székbe, aki pedofilsegítő bűnözőnek ad elnöki kegyelmet

– áll a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös felhívásában.

A Kossuth térre, február 25-re meghirdetett demonstráció másnapján kezdődik az Országgyűlés tavaszi időszaka, amelyen Novák Katalin lemondásáról szavaznak, azt ugyanis a képviselőknek is el kell fogadniuk. A tüntető pártok szerint azonban a következő államfő személyéről „Orbán és a fideszes parlamenti képviselők helyett a magyar embereknek kell dönteniük”, „méghozzá közvetlen elnökválasztás útján”.

Védjük meg a gyerekeinket, az unokáinkat az orbáni pedofilhálózattól

– írják a Facebookon közzétett felhívásban.

Ezen a héten szerdán a Momentum tart tüntetést a miniszterelnök hivatalánál, a Karmelita kolostornál, pénteken pedig Azahriah, Pottyondy Edina, Osváth Zsolt és más influenszerek a Hősök terére hirdettek demonstrációt:


Nyitókép (archív): Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

#Belföld#tüntetés#dk#momentum#párbeszéd#mszp#novák katalin#államfő

Címlapról ajánljuk