Belföld

Videó: Jól eldugták Balog Zoltánt – így érkezett a zsinati hivatalba, hogy magyarázatot adjon a kegyelmi botrányra

rtl.hurtl.hu

2024. február 13. 10:48

Hermetikusan elzárták a nyilvánosság elől.

Kedd délelőtt megérkezett a református egyház zsinati hivatalába Balog Zoltán püspök, exminiszter, hogy magyarázatot adjon a kegyelmi botrányban játszott szerepére.

Sorra érkeztek a református egyház vezetői a budapesti, Abonyi utca épülethez, de semmilyen kérdésre nem válaszoltak az utcán. Balog Zoltántól kérdezni sem lehetett, sőt még fényképzeni se nagyon, mert a többiektől eltérően az őt szállító autó behajtott a kertbe, majd szorosan mögé beállt egy kisbusz, így Balognak csak a feje tetejét lehetett látni, ahogy besiet az épületbe.

A püspököt hétfő este találta meg a 444 Ausztriában, akkor azt ígérte, hogy ma tájékoztatja az egyház vezetését, és ez után nyilatkozik. A lap korábban – kormányzati forrásokra hivatkozva – arról írt, hogy a püspök nagy bajban lehet, ugyanis egyre jobban látszik, milyen fontos szerepet játszott abban, hogy Novák Katalin elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját bűnsegédként támogató K. Endrét. Ezért Orbán Viktor felelősségvállalást vár Balogtól, aki befolyását is veszítheti.

#Belföld#Videó#balog zoltán#kegyelmi botrány#református#novák katalin

Címlapról ajánljuk