Belföld

Sztárügyvéd védte K. Endrét – védői titok, mennyiért vállalta az ügyét

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 17:30

Zamecsnik Péter képviselte másodfokon K. Endrét, a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét. A sztárügyvéd nem tudja, miből telt erre K. Endrének, de ilyesmivel nem is foglalkozik.

Védői titok, hogy mennyiért vállalta el Zamecsnik Péter sztárügyvéd K. Endre ügyét másodfokon – írja a 444.hu.

A lap hétfői cikke szerint van egy újabb érdekes részlete a kényszerítés miatt elítélt, Novák Katalintól kegyelmet kapott K. Endre ügyének. Mint írják, a kegyelmi eljárásban már nem, de másodfokon a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesét az itthon sztárügyvédnek számító a Zamecsnik Péter képviselte, akinek ügyfelei között van mások mellett Bige László, Gyárfás Tamás, Hernádi Zsolt és Laborc Sándor is.

A lap megkereste Zamecsniket, és arról kérdezte, hogy miként lett a férfi ügyvédje. Azt mondta, K. Endre a feleségével együtt kereste fel őt, az viszont védői titok, hogy mennyit kért a megbízásért. A sztárügyvéd nem tudja, miből telt erre K. Endrének, de ilyesmivel nem is foglalkozik. A díjakat az ügyvédi iroda díjszabása alapján határozták meg, ami a lap piaci árait ismerő forrásai szerint

több milliós tétel lehet.

A napokban futótűzként kezdett terjedni egy titokzatos Facebook-bejegyzés, amely még Novák Katalin lemondása előtt jelent meg. Az írást közlő oldal neve az, hogy „A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam”, a posztot pedig K. Endének tulajdonították. Noha eleinte úgy tűnt, nem ő áll mögötte, később kiderült, hogy valóban ő írta. A levélben hosszasan tagadta, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett, koncepciós eljárásnak nevezte az ellene folyó pert. 

K. Endre ebben kétszer is megemlíti Zamecsnikot, persze név nélkül. Először „a másodfokon eljárt, szakmájában nagy elismerésnek örvendő ügyvédnek” írja le, aki szerint „az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás részben megalapozatlan, mert az ítélet a vádlott vonatkoztatásában téves, tényből tényre helytelenül következtetett. Ezen túlmenően véleményem szerint az I. tényállás esetében a jogi minősítés mindkét terheltre nézve törvénysértő.”

Másodszor pedig azt írja róla: „Sajnos másodfokon a képviseletemet ellátó ügyvéd miután tájékozódott az ügy hátteréről, nem volt hajlandó tovább vállalni az ügyet, a több mint egy évig elhúzódó másodfokú ítélethirdetésen meg sem jelent, a fiát küldte el maga helyett, ami azt feltételezem, hogy előzőleg tájékozódott az ítéletről, és nem kompromittálta magát.”

A Házon Kívül beszélt az egyik áldozattal és két volt nevelővel, akiknek fontos szerepe volt az igazgató és társai lebuktatásában. Ők mesélték el, milyen ember is volt, és mit is tett valójában a szabadon engedett K. Endre:


Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

 

#Belföld#sztárügyvéd#k. endre#bicskei gyermekotthon#titok

Címlapról ajánljuk