Belföld

Magyar Péter szerint Varga Judit le akarta váltani Völnert, de Orbán nem engedte

rtl.hurtl.hu

2024. február 12. 10:30

Exférje szerint Varga már jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt menesztette volna az államtitkárt.

Újabb Facebook-poszttal jelentkezett Magyar Péter, Varga Judit exférje – vette észre a 444. „Csak hogy világos legyen, az akkori igazságügyi miniszter jóval a Schadl-ügy kirobbanása előtt kezdeményezte Völner Pál államtitkár leváltását. A miniszterelnök ehhez nem járult hozzá, így Völner a helyén maradhatott…” – ezt a szöveget írta Völner-Orbán fotó mellé hétfő délelőtt.

Az akkori igazságügyi miniszter Varga Judit volt, így Magyar Péter jól ismerheti a részleteket. Varga 2019 júliusától 2023 júliusáig volt igazságügyi miniszter a Schadl-ügy pedig 2021-ben robbant ki.

Magyar Péter teljes erővel szállt bele a NER-be – és különösen Rogán Antalba – szombaton egy Facebook-poszttal, amiben bejelentette, hogy lemond minden állami társaságban betöltött pozícióról mert 

Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.

Egy nappal később hosszú interjút adott a Partizánnak, amiben sok egyéb mellett azt mondta: az ország fele néhány ember, illetve néhány család kezében van.


Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

#Belföld#varga judit#völner pál#schadl györgy#magyar péter#orbán viktor

Címlapról ajánljuk