Belföld

„Jó csapat lehet belőlünk” – Varga Judit volt férjének üzent Juhász Péter

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 16:31

Juhász Péter ellenzéki politikus őszintén hiszi, hogy Varga Judit volt férje, Magyar Péter megváltozhat egy ügy hatására.

„A pozíciókkal tettek cinkossá, és némasággal voltál az. Értem, hogy mostantól nem akarsz cinkos lenni. De még néma vagy. És bűnösök közt cinkos, aki néma” – írta Juhász Péter vasárnap a Facebook-oldalán Magyar Péternek címezve.


Novák Katalin és volt felesége, Varga Judit lemondásának híre után Magyar Péter – aki korábban a Diákhitel Központnál, majd a MÁV-nál töltött be vezetői státuszt – páros lábbal áll bele a NER-be. „Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak” – posztolta szombaton, hozzátéve, hogy 

lemond az állami céges pozícióiról és egy felügyelőbizottsági tagságról is.

Mint szintén megírtuk, Magyar Péter vasárnap újra a Facebookon osztotta meg gondolatait, hasonló hangvételben. „Volt szerencsém személyesen is megismerni a rendszer és a szolgálatok működését, ezért tudatában vagyok annak, hogy mostantól minden eszközzel megpróbálnak majd vádolni, lejáratni, ellehetetleníteni és ehhez fel fogják használni a korábban hozzám közel állókat is” – mondta egyebek mellett.

Arra a kérdésre is adott egyfajta választ, hogy miért csak most szólalt meg: ennek egyrészt családi oka van, másrészt borzasztó nehéz döntés szakítani az ember teljes korábbi életével és kockára tenni évtizedes emberi kapcsolatokat, magyarázta.

Az ellenzéki politikus Magyarnak üzenve most azt írja: „önmagában az, hogy lemondtál néhány pozícióról, az nem egyenlő a hallgatás megtörésével. Azért még nem jár az általad felsorolt sok büntetés”. Juhász Péter azonban őszintén hiszi, hogy valaki megváltozhat egy ilyen ügy hatására. „Több olyan emberrel találkoztam már aki hasonló cipőben járt, mint te. Egy ideig azt hitte jó ügyet szolgált, amikor felderengett, hogy talán mégsem, akkor belekényelmesedett, és a végére teljesen beszippantotta és ugyanolyan romlottá vált maga is, mint ez az ocsmány rendszer.

De találkoztam nem eggyel, nem kettővel, aki beleállt az ügyébe. Akinek eljött az a pont az életében, amikor az erkölcs felülírta a hatalmi érdeket, a személyes egzisztenciát, a hazug lojalitást. Nemes szándék, tiszta szív, egyenes gerinc. Ha megvan, menni fog

– fogalmazott.

Juhász Péter hozzátette: „Ha a tényleg úgy érzed, hogy kötelességed a hazáért tenni és nyilvánosságra hozni, amit tudsz, bennem partnerre találsz. Jó csapat lehet belőlünk: te tele vagy információval, én tele vagyok tettvággyal, és nem hátrálok meg holmi Rogántól. Papírom van róla”.

Novák Katalin lemondásával kapcsolatos összes cikkünket itt találja. Hogy miért mondott le köztársasági elnöki tisztségéről, az pedig kiderül az RTL Híradó riportjából:


Az RTL Híradója riportot készített a Sándor-palotánál, ahol tömeg gyűlt össze, hogy Novák Katalin távozását követeljék. Mikor a köztársasági elnök lemondott, a tömeg hangos tapssal és éljenzéssel ünnepelt:


Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

 

#Belföld#juhász péter#magyar péter#varga judit#novák katalin#lemondás#NER

Címlapról ajánljuk