Belföld

Kati tíz éve még titkárnő volt: Botka László Várkonyi Andreát emlegetve szállt bele Novák Katalinba

rtl.hurtl.hu

2024. február 11. 11:43

Botka László, Szeged szocialista polgármestere erős véleményt fogalmazott meg.

Szombaton bejelentette lemondását Novák Katalin, Magyarország első női köztársasági elnöke, miután kiderült: kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, aki fedezte pedofil felettesét és hamis tanúzásra akart rávenni egy áldozatot. 


Botka László, Szeged szocialista polgármestere a Facebookon kommentálta a történteket, elöljáróban megjegyezve, hogy Novák Katalin már csak széljegyzetnek tartja. „Nekem három nagy, okos, gyönyörű lányom van, akiket arra nevelünk, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával bármit elérhetnek. Nem könnyítette meg a dolgom, hogy többgenerációs, felső értelmiségi szegedi család lánya lett a NER celebje. Kati tíz éve még titkárnő, kabinetfőnök volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen, Orbán választotta és dobta egy ostoba hiba miatt” – írta, majd hozzátette:

Várkonyi Andi pedig az intelligenciában hisz, majd hozzáment Mészáros Lőrinchez! Kati, Andi nem könnyítettétek meg a szegedi lányos apák dolgát!

Ajánló: Novák Katalin többmilliós fizetést, lakást és autót is kap élete végéig

Novák Katalin Szegeden született 1977-ben. 1996-ban érettségizett a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban, majd a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen tanult, itt szerzett okleveles közgazdász diplomát.

A pedofil igazgató egyik áldozata öngyilkos lett. Nyílt titok volt, hogy János bácsi, az igazgató szereti a fiatal fiúkat – ezt mondta a Házon kívülnek egy fiatal lány. A bicskei gyermekotthonban történt sorozatos szexuális visszaélések ügyét Moskovics Judit oknyomozó riportjaival derítette fel:


Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#botka lászló#novák katalin#várkonyi andrea#szeged

Címlapról ajánljuk