Belföld

Révész Máriusz nem érti, miért kellene lemondania Novák Katalinnak

rtl.hurtl.hu

2024. február 9. 13:27

A fideszes államtitkár visszakérdezett, mikor feltették neki a kérdést.

Révész Máriusz, az Aktív Magyarországért program felelős államtitkára péntek reggel az ATV stúdiójában jelent meg, ahol megkérdezték Novák Katalin kegyelmi botrányáról. Két kérdést tettek fel Révésznek, az egyik arról szólt, hogy „egyetértett-e a kegyelmi döntéssel”, a másik pedig arról, hogy „le kell-e mondania Novák Katalinnak”.

A fideszes politikus válasza az volt, hogy a kérdés második felét nem érti.

Ezután kíváncsian érdeklődött, hogy a műsorvezetők tudják-e, hány éves börtöntől mentesítette a köztársasági elnök K. Endrét. K. Endrét egyébként több mint 3 év börtönre ítélték, Novák Katalin még tavaly adott neki kegyelmet a pápalátogatásra hivatkozva. 

Révész álláspontja szerint, bár K. Endre súlyos bűncselekmények miatt került bíróság elé, az elnöki kegyelmek alapján Novák Katalin az egyik legenyhébb büntetéstől mentette meg.

A politikus úgy véli, hogy az eseteket összemossák, ráadásul igazán súlyos bűncselekményekért általában nem három évet szoktak kiszabni. Bár nem tudja megítélni Novák döntését, hangsúlyozza, hogy eddig minden kegyelmet kapott személy jóval hosszabb büntetéstől alól mentesült, mint most K. Endre.

Nyitókép: MTI / MTVA

#Belföld#révész máriusz#novák katalin#k. endre#bicske#gyermekotthon#pedofil

Címlapról ajánljuk