Belföld

Kivették azt az IC-kocsit a vonatból, amin furcsán rázkódott az utastájékoztató monitor

rtl.hurtl.hu

2024. február 9. 17:16

A Bécs és Budapest között közlekedő Csárdás EuroCity egyik kocsijának a monitora remegett a plafonon rendellenes módon.

A járművet az érkezést követően, még az újabb elindulás előtt az előírt vizsgálat alkalmával kivettük a szerelvényből, a javítása folyamatban van – írta a megkeresésünkre a MÁV arról az InterCity kocsiról, amelyiken egy felvétel szerint táncolt a plafonon az utastájékoztató tábla és félő volt, hogy leszakad. A videó:

@public_transport_fan Olykor hirtelen az volt az érzésem, hogy repülőn vagyok és légörvénybe került.😅😅😅 A videón szereplő felirat téves, ugyanis nem felújított a kocsi, hanem újonnan gyártott szerelvényről van. Elnézést az elírásért.🙂 #mávstart #máv #travel #publictransport #train #vonat #hungary #magyarország #eurocity #félelmetes #foryou #fyp #ptf ♬ eredeti hang - Public Transport Fan (PTF)


A MÁV kérdésünkre azt is elmondta, hogy a monitor remegése, mozgása nem okozott személyi sérülést, és korábban sem történt ilyen jellegű baleset. Azt elismerték, hogy a kijelző mozgása nem volt üzemszerű, de azt hozzátették, a készülékeket szigorú biztonsági előírásoknak megfelelően a szélsőséges vasúti üzemállapotok elviselésére tervezik, azaz a rögzítéseknek ki kell bírnia jelentős terheléseket is. Az érintett kocsi a Bécs és Budapest között közlekedő Csárdás EuroCityben közlekedett

Azt is közölték, hogy minden végállomásra való érkezést követően, ám még az újabb indulás előtt ellenőrzik a szerelvények műszaki állapotát. Ezenkívül előírt ciklusidőkben is rendszeresen átvizsgálják a járműveket.

Nyitókép: Tiktok

#Belföld#máv#vasút#monitor#intercity#remegés

Címlapról ajánljuk