Belföld

A DK aktivistái selyemzsinórt vittek Novák Katalinnak a Sándor-palotához

rtl.hurtl.hu

2024. február 9. 14:33

A DK selyemzsinórral üzent Novák Katalinnak, hogy mondjon le.

Egy köteg selyemzsinórt vittek a Demokratikus Koalíció ifjúsági aktivistái Novák Katalin köztársasági elnök hivatalához, a Sándor-palotához – közölte a párt pénteken.

A DK szerint ​​​​​Orbán Viktor csütörtöki bejelentésével egyértelművé tette, hogy Novák Katalin hibázott és le kell mondania, amiért elnöki kegyelemmel engedte szabadon K. Endrét. A párt azt követeli, hogy Novák azonnal mondjon le és kérjen bocsánatot a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának áldozataitól. 

Orbán csütörtökön közölte, hogy benyújtott egy alkotmánymódosítást, ami szerinte lehetetlenné teszi, hogy kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.


A bejelentés apropója, hogy K. Endrét tavaly tavasszal, a pápalátogatás alkalmából elnöki kegyelemben részesítette Novák Katalin. K. Endre bűnsegédként 3 év 4 hónapot kapott, mert tudomása volt arról, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója több gyereket is molesztált, és amikor ez kiderült, próbálta őket rávenni, hogy vonják vissza feljelentéseiket. 

Nyitókép: Facebook/Demokratikus Koalíció

#Belföld#dk#novák katalin#bicskei gyermekotthon#pedofil#kegyelmi botrány#selyemzsinór

Címlapról ajánljuk