Belföld

Hamarosan lejár a jelentkezési határidő: már csak pár napig lehet egyetemre és érettségire jelentkezni

rtl.hurtl.hu

2024. február 7. 5:17

Már nincs sok ideje annak, aki idén májusban érettségizni szeretne, és 2024 szeptemberében elkezdené az egyetemet. A februári határidő jogvesztő, így aki elmulasztja, annak a következő érettségi időszakig kell várnia, hogy vizsgázhasson. Mutatjuk a szabályokat és a legfontosabb dátumokat.

Hogyan lehet jelentkezni az érettségire?

Azoknak, akik jelenleg aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, a középiskolában, szakképző intézményben biztosítanak jelentkezési lapot, ennek kitöltésével lehet jelentkezni az idei májusi érettségi vizsgákra.

Azok, akik már nem tanulnak, egyénileg jelentkezhetnek a vizsgákra – ezt kizárólag kormányhivatalban lehet megtenni. Részletes tájékoztatást itt érhető el.

A jelentkezési határidő mind a két esetben: 2024. február 15.

Hamarosan lejár a jelentkezési határidő: már csak pár napig lehet egyetemre és érettségire jelentkezni
Diákok a történelem középszintű írásbeli érettségi vizsgán az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban 2023. május 10-én. Fotó: MTI / Komka Péter

Hogyan és meddig lehet jelentkezni az egyetemekre?

Szintén február 15-ig lehet a felsőoktatási intézményekbe is jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre. Ezt idén is mindenki a Felvin keresztül teheti meg. A felvételi során ingyenesen három, összesen pedig hat képzésre lehet jelentkezni, és megjelölhető mind a hat képzés állami ösztöndíjas és önköltséges formája is. A 2024-ben meghirdetett képzések itt böngészhetők.

És hogy milyen fontos dátumokat és határidőket kell még az idei tanévben észben tartani? Itt a teljes 2023/2024-es tanévet itt éritek el.

Nyitókép: Pixabay

#Belföld#oktatás#érettségi#érettségi jelentkezés#érettségi 2024#érettségi időszak#érettségi időszak 2024#érettségi dátumok#egyetemi jelentkezés#felvételi#felvételi 2024#iskola

Címlapról ajánljuk