Belföld

Lilu keményen kiosztotta Novák Katalint

rtl.hurtl.hu

2024. február 6. 20:24

Novák Katalin kedden reagált nagy felháborodást kavaró kegyelmi döntésére, bár valódi magyarázatot nem adott. Lilu erős véleményt fogalmazott meg.

Novák Katalin kedden reagált nagy felháborodást kavaró kegyelmi döntésére. Sajtótájékoztatóján azzal érvelt: van egy jogszabályi rendelkezés, amely alapján az elnöki kegyelmi döntések indokolása nem nyilvános. Novák ennek megfelelően természetesnek nevezte azt, hogy minden kegyelmi döntés a természetétől fogva megosztó és felvet kérdéseket, amelyek adott esetben megválaszolatlanok maradnak. Ahogyan az RTL Híradó bemutatta, Novák Katalin nem adott magyarázatot arra, hogy miért adott kegyelmet egy olyan embernek, aki éveken át fedezte a pedofil főnökét, egy gyermekkorú áldozatot pedig vesztegetéssel és kényszerítéssel próbált rávenni, hogy hamis vallomást tegyen:


A Blikk vette észre, hogy a Cápák között műsorvezetője, Lilu 24 óráig elérhető Instagram-történetében reagált a köztársasági elnök megszólalására.

Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó. Mindenki elítéli. Mindenki. Jobbos, balos, bárki. Az úgynevezett emberek. Azt akarom hinni, mi még azok vagyunk. És ebben összezárunk. Mindenki. Ugye, így lesz? Ugye? Megosztó… baszki…

– írta a műsorvezető a posztjában.

Nyitókép: RTL

#Belföld#novák katalin#kegyelem#köztársasági elnök#botrány

Címlapról ajánljuk