Belföld

Az LMP kikéri a bicskei pedofilügyben hozott elnöki kegyelem összes dokumentumát

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 11:51

Korábban a Budaházy-ügyben is kérték, de akkor megtagadták a dokumentumok kiadását.

 

Az LMP kikéri a bicskei pedofilügyben hozott elnöki kegyelem összes dokumentumát –jelentette ki Süveg Anna, az LMP szóvivője, a párt hétfői online sajtótájékoztatóján.

„A bicskei gyermekotthon ügye önmagában mélységesen felháborító, de a köztársasági elnök tudott rajta csavarni egyet, és még gusztustalanabbá tenni ezt az egészet. Megnyugtató magyarázat megint nincs, csak az államfői hivatal adott ki gyorsan egy veszteségminimalizáló közleményt arról, hogy ők bizony elítélik a pedofíliát” – idézi a szóvivőt a Telex.

Mint arról beszámoltunk, az RTL Híradó megkérdezte Novák Katalint, miért döntött úgy, hogy az egykori igazgatóhelyettes börtönbüntetését felfüggeszti.

„Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség. Akit pedofília miatt ítéltek el, eddig sem kapott és ezután sem kap elnöki kegyelmet. Konkrét kegyelmi ügyekben a harminchárom éves hagyományoknak és a jogszabályoknak megfelelően nem tudunk részletes tájékoztatást adni” –  írta a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága .

Az LMP szóvivője elmondta: „ahogy a Budaházy-ügyben, újfent kikérjük a kegyelmi döntést alapjául szolgáló dokumentációt, a döntést előkészítő anyagokat, valamint az igazságügyi miniszter előterjesztését. Továbbá elvárjuk Novák Katalintól, hogy nyilatkozzon személyesen, és indokolja meg a döntését.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Belföld#bicskei gyermekotthon#pedofil#kegyelem#novák katalin#bűntárs

Címlapról ajánljuk