Belföld

David Pressman amerikai nagykövet bement a parlament rendkívüli ülésére

rtl.hurtl.hu

2024. február 5. 12:48

Vele tartott  több NATO-tagország nagykövete. Csak a fideszes képviselők nem voltak ott.

 

Bemennek a hétfői, rendkívüli, Svédország NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti ülésre a NATO-tagországok nagykövetei illetve helyetteseik – értesült a hvg.hu. 

Mint írják, a nagykövetek között ott van David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, valamint mások mellett a szlovák, a lengyel, a dán és a norvég nagykövetek is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Magyarország az egyetlen NATO-tagállam, amely még nem ratifikálta Svédország csatlakozási kérelmét. A Kövér László házelnök által február 5-re összehívott rendkívüli parlamenti ülésen biztos nem születik erről döntés, mivel a Fidesz és a KDNP közölte, nem vesznek részt az ellenzék által kezdeményezett szavazáson.

Miután Törökország elfogadta Svédország NATO-csatlakozását, Orbán Viktor azt ígérte, hogy a magyar parlament az első adandó alkalommal el fogja fogadni a svédek csatlakozását is. A budapesti amerikai nagykövetség korábban jelezte: február 5. az a bizonyos első adandó alkalom, amikor a magyar parlament elfogadhatná a svédek csatlakozását.

Nyitókép (illusztráció): MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#david pressman#amerikai nagykövet#parlament#nato-csatlakozás

Címlapról ajánljuk