Belföld

Orbán hátraarca, Gálvölgyi fotói és Magyarország leghosszabb buszútja – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2024. február 3. 19:11

Orbán Viktor vagyona és vétózási hajlama is megcsappant, egy kerékbilincset ledaráló nő BMW-s videója meghökkentette az országot, miközben sokan a Testről és lélekről szarvasáért izgultak. Gálvölgyi Jánossal régi fényképeket nézegettünk, a Cápák között történetének legfiatalabb vállalkozójával együtt horgoltunk, Zámbó Krisztiánra és Gábor Zsazsa szobrára pedig alig lehet ráismerni. A hét videós összefoglalója.

Férjhez megy Dobos Evelin, a Sztárbox döntösének ujjára az RTL főrendezője, Kovács Dániel Richárd húzott gyűrűt. A szerelmespár közös otthonában fogadta a Fókusz stábját, ahol a különleges thaiföldi lánykérésről meséltek.


A hétvégén egy BMW-s nő manőverén ámult az ország, aki kerékbilincse dacára továbbindult tilosban parkoló autójával, végül pedig ledarálta a korlátozó eszközt. A Fókusz kedden megnézte a tett helyszínét, és annak is utánajárt, hogyan tudott elindulni az autó a kerékbilincs ellenére. 


Kiderült, hogy egy olasz tanárnő szervezhette meg az antifasiszta támadásokat tavaly Budapesten. A nő tagadta bűnösségét, az ügyészség 11 évre küldené börtönbe. A tanárnő édesapja az RTL Híradónak nyilatkozott lánya tettéről, szerinte Olaszországban mások a törvények.


Filmekben szereplő, idomított állatokat lőttek meg hétfő hajnalban az orvvadászok Gödöllőn. Góliát, az egyik szarvasbika Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjében is látható. Az egyik szarvas elpusztult, Góliátra azonban kedd délután élve találták rá, ám a szarvas annyira megijedt, hogy gazdáinak még mindig nem sikerült hazacsalogatniuk. Az ügy aztán fordulatot vett: a vizsgálat kiderítette, hogy az elpusztult szarvas halálát nem golyó okozta.


Kiakadtak a rajongók a Krúbi arénás koncertjének biztonsági szolgálata miatt: volt, akit meglöktek, majd a földhöz vágtak a valtonos biztonsági őrök, egyikük pedig sokkolót is használt. Az ügy kapcsán maga a zenész is megszólalt


Ügyeleti rendszer

Budaörs saját pénzén üzemeltetné tovább február elseje után a háziorvosi ügyeletet. A Pest megyei település polgármestere azt mondta, erre engedélyt is kértek a Belügyminisztériumtól. Közben Pomázon már több mint egy hete tiltakoznak az ügyelet bezárása ellen, a helyiek az orvosi rendelő előtt tüntettek.


Gulyás Gergely azonban csak magánellátásban támogatná az orvosi ügyeleti rendszert, így egyelőre hiába szeretnék saját pénzen fenntartani a háziorvosi ügyeletet a Budaörsön.


Rendszerváltás jön március 1-től a tömegközlekedésben

Karácsony Gergely főpolgármester kedden bejelentette: a Budapest-bérletek ára márciustól 9 ezer forint alá csökken. Márciustól a MÁV, a Volán és a BKK bérletbevételei egy helyre folynak be, és a szolgáltatások kapacitásbeli megoszlása alapján számolnak majd el a közlekedési cégek. A változásban a diákok pénztárcáját kímélik leginkább: havi 3450 forintos diákbérlet helyett elég lesz a 945 forintos megyei bérlet.


Tiltakozás

Tovább tart a tiltakozás a Sóskútra tervezett akkumulátorfeldolgozó beruházás ellen. Szerdán a szomszédos Tárnokon tartottak lakossági fórumot, miután kedden a szlovén cég képviselőit és a helyi polgármestert is rendőröknek kellett kimenekíteniük az ottani fórumról. Kőnig Ferencet végül rendőrautóval kellett hazavinni, mert a tömegből sokan útközben is próbáltak tőle információt szerezni. Bár további tájékoztatást ígértek, szerdán sem az Andrada csoport, sem a sóskúti önkormányzat, sem a kormány nem válaszolt érdemben az RTL Híradó kérdéseire. 


Kimaradtak az egyetemi oktatók a tanárbéremelésből, így előfordulhat, hogy egy frissen végzett gyakornok pedagógus jobban keres, mint az az egyetemi docens, aki levizsgáztatta. Az RTL Híradónak nyilatkozó tanársegéd arról panaszkodott, hogy 250 ezer forintot keres két diplomával.


Autizmus

Egy RTL Híradónak nyilatkozó édesanya hangfelvételt készített arról, ahogy Mauglinak hívják és ordítoznak az óvónők autista kisfiával. Az ügyben vizsgálatot indítottak, hétfőn azonnali hatállyal felmondtak az érintett óvodai dolgozóknak. A hét végére azonban kiderült, hogy éppen a kisfiúval legdurvábban bánó óvónőt nem küldték el, ő továbbra is foglalkozhat a gyerekekkel. 


Megnéztük a népszámlálási adatokat, amiből kiderült, hogy csaknem megtriplázódott az autisták száma két népszámlálás között Magyarországon. Az RTL Híradónak nyilatkozó érintett szülők úgy látják, hogy az állami rendszerben évek telhetnek el, míg valaki fejlesztéshez jut. 


Reklám

Megtizedelik az óriásplakátokat, ami nem szerepel országos reklámkataszterben, az repül – derítette ki az RTL Híradó. Júliustól már csak olyan felületeken lehet hirdetni, amelyek szerepelnek a most létrejött országos reklámkataszterben. Ezt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság működteti majd.


Orbán Viktor vagyona és elmaradt vétója

Megcsappant Orbán Viktor megtakarítása – ez derül ki a parlament honlapjára feltöltött friss vagyonbevallásából. Tavaly még 14 millió forintja volt feleségével közös bankszámláján, ez mostanra 10 millió 320 ezer forintra apadt. Azt nem tudni, hogy a rekordméretű infláció okozta megélhetési gondok miatt csökkent-e a kormányfő megtakarítása. De mi a helyzet a többi kormánytag és országgyűlési képviselő megtakarításival?


Bár korábban újabb vétóval fenyegetőzött, végül Orbán Viktor is megszavazta az Ukrajnának szánt támogatást az uniós csúcson. Orbán azt mondta videóüzenetben, kiharcoltak egy garanciát, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába.


Rájuk sem ismerünk

Alig ismertünk rá Zámbó Krisztiánra a Reggeli stúdiójában, annyit változott az elmúlt időszakban. Az idén 44 éves zenész a jövőben mentorálással szeretne foglalkozni, és készen áll a családalapításra is. Elárulta, hogy Takács Zsuzsikával már idén össze szeretne házasodni, mivel mostanra mindketten megkomolyodtak. 


Frédéric von Anhalt, Gábor Zsazsa özvegye sokkot kapott, amikor meglátta a feleségéről mintázott szobrot. Szerint a mű egyáltalán nem hasonlít Zsazsára, félresikerült az egész. Ráadásul eddig hatmillió forintot kifizetett, és még ugyanennyit kérnek tőle. Csakhogy neki ez a szobor így nem kell, és többet fizetni sem akar. De mit szól ehhez a szobrász? 


De vajon mit szól a szoborhoz az utca embere? Járókelőket kérdeztünk, felismeri-k, kit ábrázol az alkotás. Volt, aki Diana hercegnőre, és volt, aki Novák Katalinra tippelt.


Pompásan buszozunk

Meddig lehet eljutni 10 óra alatt busszal Békéscsabáról? Bulgáriába, Olaszországig, vagy az Északi-tengerig? Maradjunk az országhatáron belül. A leghosszabb magyar buszút 7 vármegyén és 443 kilométeren keresztül szeli át hosszában az egész országot, 69 helyen áll meg, a menetidő pedig 9 óra 55 perc. Mindez átszállás és sofőrváltás nélkül. A Fókusz stábja végigülte az utat Békéscsabáról Zalaegerszegre. 


Cápák között

Nyikonyuk Balázs a Cápák között történetének legfiatalabb vállalkozója, arról beszélt az rtl.hu-nak, mennyire mély nyomot hagyott benne, hogy előző iskolája elnyomta. A Cápák között vasárnap esti adásában azonban három Cápa is ráharapott Balázs horgolós bizniszére, Balogh Levente, Lakatos István és Moldován András is befektetett  a vállalkozásba. Nyikonyuk Balázst egyebek közt arról is kérdeztük, hogy milyen segítséget vár a befektetőitől, hogyan kezelte a rosszindulatú beszólásokat, és azt is megmutatta, mit rejt egy horgolódoboz. 


Fényképes időutazás Gálvölgyi Jánossal

Gálvölgyi János gyermekként kantáros nadrágban, feleségével, Judittal az esküvőjükön, példaképével, Rátonyi Róberttel a színpadon és a Csinibabában habbal az arcán. A Kossuth-díjas színész megmutatta nekünk élete fontos képeit, és mesélt a gyerekkoráról, példaképeiről, arról, hogyan úszta meg a katonaságot és hogy mit jelentett régen sztárnak lenni. De vajon mit mondott neki a legendás Rodolfo, amikor megkérte tőle a lánya kezét, miért nem kapott több filmszerepet, és hogy hogy lehet az, hogy első színházi élménye egy templomban érte? Kiderül a videónkból.


Élet az Éden Hotel után

Noha múlt héten Arni és Adri győzelmével véget ért az Éden Hotel, erre a hétre is maradtak még meglepetések. Kendy és Fanni ugyanis elmesélték az rtl.hu-nak, hogy a műsor fináléja után – még Mexikóban – közelebb kerültek egymáshoz, és a hazatérés után is folytatták az ismerkedést. Bár a kapcsolatuk eleinte csak a testiségről szólt, végül egymásba szerettek, és már össze is költöztek.


A két győztes, Adri és Arni ezzel szemben már nincsenek együtt, a Reggeliben el is mondták, miért alakult így, és megszólalt a győzelemről éppen csak lemaradó Szani is.

 

#Belföld#Éden Hotel#orbán viktor#dobos evelin#eljegyzés#bmw#góliát#testről és lélekről#budaörs#sóskút#akkumulátorgyár#gábor zsazsa#krúbi#a hét videói#autizmus#gálvölgyi jános#ma

Címlapról ajánljuk