Belföld

Madárral ütközött egy utasszállító Budapest felett, kényszerleszállást hajtott végre

rtl.hurtl.hu

2024. január 30. 13:46

A Budapestről Stuttgartba induló járat visszafordult Ferihegyre, miután madárral ütközött, és meghibásodott a hajtóműve.

Nem sokkal felszállás után vissza kellett fordulnia a Eurowings légitársaság Budapestről Stuttgartba tartó járatának kedd reggel, miután madárral ütközött, aminek következtében meghibásodott a hajtóműve – értesült az Airportal.hu.

Mint írják, az Airbus A319-es személyzete a felszállást követően jelentette a problémát légiforgalmi irányítás felé, majd elsőbbségi visszatérést kért a repülőtérre. A repülőtéri szolgálatok a futópályán megtalálták az elütött madár maradványait, amelyeket a leszállás előtt el is távolítottak.

A repülőgép fedélzetén 58 utas és 5 fős személyzet volt.

A járat 8 óra 55 perckor biztonságosan leszállt, majd átvizsgálták a repülőgépet. A Budapest Airport a szakportálnak megerősítette a történteket. Azt írták, a járat az ütközés után percekkel hajtóműproblémát jelentett, majd visszafordult a reptérre. Hozzátették, személyi sérülés nem történt, az utasokat a repülőtér tranzitterületére szállították, ahol a légitársaság további tájékoztatására várnak.

Nyitókép (illusztráció): Marcos del Mazo / LightRocket via Getty Images

 

#Belföld#madár#ütközés#kényszerleszállás#budapest airport#utasszállító#eurowings#stuttgart

Címlapról ajánljuk