Belföld

Megszólalt a nyíregyházi kórház, ahol két kismama is meghalt szülés után

rtl.hurtl.hu

2024. január 19. 17:09

A nyíregyházi kórház osztályán régóta nem volt anyai halálozás, ezért a tragédia nagyon megrázta a dolgozókat.

„Miután régóta nem volt anyai halálozás az osztályunkon, így az eset nagyon megrázta a betegek életéért küzdő kollégákat, illetve a többi dolgozót is” – mondta a Gyerekszoba.hu-nak Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője azzal kapcsolatban, hogy az intézményben két napon belül két kismama is meghalt szülés után.

Először egy máriapócsi édesanya vesztette életét. Császármetszéssel született meg a kisfia tavaly novemberben, azonban a műtét után a nő intenzív osztályra került. A 33 éves, háromgyermekes anya családja tudni akarja a tragédia okát. Azt mondták, az áldozat egy szülészeti szobában volt azzal az újfehértói anyával, aki ikrei világrahozatala után szintén meghalt egy nappal korábban. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:

A nyíregyházi kórház szerint nincs összefüggés a két eset között. Azt állítják, mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani. Nemrég arról is hírt adtunk, hogy az újfehértói anya halála miatt nyomoz a rendőrség. A kórház pénteken azt közölte a Gyerekszoba.hu-val, hogy

a két kismama ellátását nem ugyanaz a kezelőorvos és ügyeletes csapat végezte.

„A két sajnálatos eset között semmilyen összefüggést nem tárt fel a vizsgálat. Mindkettőnél olyan visszafordíthatatlan és előre nem látható folyamatok indultak el a kismamák szervezetében, amit a legszakszerűbb és a leggondosabb beavatkozás ellenére sem tudtak orvosaink visszafordítani” – mondta el a lapnak Vitkai Éva, a nyíregyházi kórház kommunikációs vezetője. Hozzátette:

Minden emberi élet elvesztése megterheli a gyógyító-ápoló személyzetet, de a szomorú esetek okainak feltárása is segíti a további gyógyító munkát. Intézményünk és az osztály munkatársai ezúton is együttérzésüket fejezik ki a hozzátartozók részére.

Nagyon furcsa, hogy egymás után két Nyíregyházán szülő kismama is meghalt – ezt mondta korábban az RTL Híradónak nyilatkozó szülész-nőgyógyász szakorvos:


Nyitókép: RTL

#Belföld#nyíregyházi kórház#kismama#tragédia#anya#haláleset#szülés

Címlapról ajánljuk