Belföld

Hathektáros erdőt vágnak ki egyházi iskolák építése miatt Szegeden, az egyházmegye „teremtésvédelmi szempontokat” emleget

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 7:07

Válaszolt az egyházmegye a szegedi fakivágásos aggodalmakra

Egy hathektáros erdőbe építene egyházi iskolákat Szegeden az egyházmegye, ami ellen hónapok óta tiltakozik az önkormányzat. A város szerette volna megvédeni a fákat, de a kormány novemberben keresztülhúzta a terveit.

December végén pedig Ukrajna megtámadása miatt adott engedélyt a kormány az érintett erdő kivágására. Kiss-Rigó László megyéspüspök azzal bírálta a fakivágás ellen tiltakozókat, hogy „lesznek mindig ilyen emberek”.


A Szeged-Csanád Egyházmegye az erdőkivágással kapcsolatban a Szegeder kérdéseire válaszolva közölte:

Az egyházmegye beruházásainál kiemelt szempont, hogy a társadalmi hasznosság mellett a teremtésvédelmi szempontok is mindig érvényre jussanak, hiszen az emberiség csak ezekre ügyelve válhat jó és gondos gazdájává a rá bízott teremtett világnak.

Ezeket a szempontokat  úgy érvényesítik a kivágott fák esetében, hogy biztosítva legyen úgynevezett csereterület, ahol a korábbival megegyező vagy annál nagyobb zöldfelülettel pótolják a kieső mennyiséget – írta a Szegeder.

Nyitókép: Híradó

#Belföld#szeged#egyház#egyházmegye#erdő#fakivágás#erdőkivágás#építkezés#kormány

Címlapról ajánljuk