Belföld

Novák Katalin: nem hiszem, hogy ez az a forma, ahol kulturáltan tudunk egymással beszélgetni

rtl.hurtl.hu

2024. január 21. 15:17

A köztársasági elnök szerint komolytalan, ha valaki két héttel egy esemény előtt hívja meg őt.

A Momentum, az aHang és a Szikra aktivistái várták Novák Katalint a szegedi Honvéd téren, a vasárnap délelőtti református istentisztelet előtt – írja a Telex. Az aktivisták egy hathektáros erdő megvédéséért demonstráltak, amit a szeged-csanádi egyházmegye akar kivágatni, hogy oda egyházi iskolát építsenek.

Körmendi Zoltán, a Momentum városi elnöke a tüntetésen meghívta Novákot a február 1-i lakossági fórumra. A cikk szerint a köztársasági elnök komolytalannak nevezte, hogy két héttel az esemény előtt hívták meg. „Sajnos ennél sokkal sűrűbb a programom” – tette hozzá. Két napja Mihálik Edvin, a város zöld tanácsnoka két napja írásban is értesítette a köztársasági elnököt, aki megkapta, de még nem olvasta a levelet.

Kettő nap eltelt. Én itt vagyok, és szeretnék egy istentiszteleten részt venni a családommal. Ne haragudjanak, nem hiszem, hogy ez az a forma, ahol kulturáltan tudunk egymással beszélgetni

– mondta.

„Ez egyáltalán nem komolytalan, mi azt szeretnénk, ha minden érintett fél asztalhoz ülne, és a szegediek egészségéért kiálló döntés születne” – mondta Körmendi.

A Momentum szombaton is akciózott, azt állították, hogy Novák Katalin kísérete kikapcsoltatta a kamerájukat, és töröltetni akarta a felvételeiket. A videón arra próbálták rábírni Novákot, hogy írja alá a petíciójukat.


December végén pedig Ukrajna megtámadása miatt adott engedélyt a kormány az érintett erdő kivágására. 


Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
 

#Belföld#szeged#novák katalin#momentum#Szeged-Csanádi Egyházmegye#erdő#fakivágás

Címlapról ajánljuk