Belföld

Meghátrált az egyházmegye: nem vágják ki a szegedi erdőt három focipálya miatt

rtl.hurtl.hu

2024. február 15. 5:57

Az ellenzéki vezetésű szegedi önkormányzat csereingatlanokat ajánlott fel az erdő védelme miatt, akkor erre az egyházmegye nemet mondott.

A Szegedre tervezett általános- és középiskolával egybekötött sportközpont megépítése nem valósul meg, mivel az egyházmegye erdő kivágásával járó terveivel szemben erős lakossági ellenállás alakult ki, írja az Északhírnök értesülése alapján 444.hu.

Kiss-Rigó László katolikus püspök, aki köztudottan jó kapcsolatot ápol a kormánnyal, szembekerült az erdő kiírtása ellen tiltakozó helyiekkel. A szegedi önkormányzat csereingatlanokat ajánlott fel, hogy megmentse az erdőt, de az egyházmegye ezeket korábban nem fogadta el. Lakossági fórumot is tartottak az ügyben, de arra nem ment el az egyházmegye képviselője, az RTL Híradó kérdéseire pedig nem reagáltak:


A tiltakozás a helyi aHang aláírásgyűjtésével kezdődött, amihez aztán csatlakozott a lakosság jó része, a helyi Momentum és más civil szervezetek is. A szegedi lakosság és a városvezetés együttműködve számos tiltakozó akciót és fórumot szervezett a beruházás ellen, sőt, szakértők és civil szervezetek, például a WWF Magyarország, is csatlakoztak a megmozduláshoz.

Nyitókép: Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke megáldja a futballpályával, futókörrel és több mint 600 fős lelátóval ellátott sportlétesítményt a zánkai Erzsébet-táborban 2023. augusztus 3-án Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

#Belföld#szeged#egyházmegye#focipálya#erdő#kivágják

Címlapról ajánljuk