Belföld

Lehet, hogy bele sem szólhatnak az iskolaigazgatók, ki kapjon az állami béremelésből a saját iskolájukban

rtl.hurtl.hu

2024. január 15. 6:53

Üzent az állam: a tanárok új munkaszerződéseit központilag dolgozzák ki.

Az eddigi hírekkel ellentétben mégsem biztos, hogy lesz érdemi beleszólásuk az iskolaigazgatóknak abba, az általuk vezetett intézményekben dolgozó pedagógusok milyen arányban részesülhetnek a kormány által januárra megígért 32,2 százalékos bértömeg-emelésből – értesült a Népszava.

Egy fővárosi iskola igazgatója a lapnak azt mondta, a tankerületi központ nemrég egyeztetésre hívta az intézményvezetőket, ám a megbeszélés végül elmaradt. 

Majd azt a tájékoztatást kapták, hogy a tanárok új munkaszerződéseit központilag dolgozzák ki, az igazgatóknak pedig annyi lesz a feladatuk, hogy a tankerületi központban átvegyék a kész dokumentumokat, és továbbítsák azokat a pedagógusoknak, írja a lap.

Ennek január 22-éig kell megtörténnie.

Mint arról beszámoltunk, múlt szombaton demonstrációt tartott az Egységes Diákfront a Belügyminisztérium előtt. A tüntetésen közös eredményként értékelték a pedagógusok 32,2 százalékos béremelését, de az is elhangzott, hogy ez csak mézes madzag, szemfényvesztés lehet. A diákok felszólalásakor előkerült Pintér Sándor karton alakja is, akit hipnotizáltak, mert a rendőrség nem engedte, hogy megdobálják, ledöntsék:


Nyitókép: RTL

#Belföld#pedagógusok#iskolaigazgatók#béremelés#NER#pintér sándor

Címlapról ajánljuk