Belföld

10 millió forint bírságot kapott a Mészáros Lőrinchez is kötődő MBH Bank

rtl.hurtl.hu

2024. január 12. 12:57

A jegybank büntetett.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki az MBH Bankra, mivel az nem teljes mértékben teljesítette a felügyeletnek a jogelőd Takarékbankra vonatkozó korábbi határozatát a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzés terén feltárt hiányosságok miatt. Nem teljes körűen szűrték a megerősített eljárás alá tartozó ügyfeleket, ügyleteket, és hiányosan dokumentálták a szűrési folyamat eredményeit – közölte a jegybank pénteken az MTI-vel.

A bírság mellett a jegybank kötelezte a pénzintézetet a hiányosságok kijavítására. A bírság összegének mértékét súlyosbította a hitelintézet piaci részesedése, illetve a feltárt problémák ismétlődő jellege, ám enyhítette, hogy az MBH Bank intézkedéseket tett jogszabálysértő gyakorlata megszüntetésére. A hiányosságok nem veszélyeztetik a hitelintézet biztonságos működését.

Nyitókép: Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank. Fotó: MTI/Kovács Attila

#Belföld#mbh bank#mészáros lőrinc#jegybank#bírság

Címlapról ajánljuk