Belföld

„Reméljük, nem a családod fogod gyarapítani” – Márki-Zay Péter odaszúrt a hátralépő Lázár Jánosnak

rtl.hurtl.hu

2024. január 8. 8:54

Lázár János szerint Hódmezővásárhely „ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város”, Márki-Zay Péter azonban nem hagyta szó nélkül a fideszes politikus kritikáit.

Lázár János vasárnap este a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 2026-ban nem indul újabb, egyéni parlamenti mandátumért a választókerületben. Lázár azzal magyarázta a döntést, hogy teljes sorcserére van szükség Hódmezővásárhelyen: 2024-ben új polgármesterre, 2026-ban pedig új országgyűlési képviselőre.

Hódmezővásárhely ma végletekig megosztott, egyre jobban lemaradó város

– fogalmazott Lázár János.

Az építési és közlekedési miniszter szavai mellett nem ment el Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere sem, aki a 2022-es parlamenti választáson egyéniben Lázár kihívója volt. A városvezető a fideszes politikus posztja alatt fejtette ki a véleményét, és reagált Lázár János vádjaira.

Hódmezővásárhely már azt is megköszöni, ha nem akadályozod az elmúlt években megindult fejlődést: a város ugyanis éppen hogy nem lemarad, hanem minden ranglistán emelkedett

– állítja Márki-Zay.

A polgármester ezután sorolni kezdte, szerinte mi mindenben fejlődött a város, a KSH-rangsortól a helyi adók legnagyobb mértékű csökkentésén és a legjobb helyi közlekedésen át a korrupciómentességig számos dolgot említett. Hozzászólásában Lázárral kapcsolatban „magánkézbe átjátszott kastélyokat”, „eltitkolt svájci számlákat”, „strómanokra íratott földbirtokokat”, valamint luxusautókat emlegetett.

Döntésed hátterét talán egyszer a nagyközönség is megismeri, addig is reménykedünk, hogy közéleti szerepvállalásod hátralévő idejében az eddigiekkel szemben nem a családod, hanem a tágabb közösséged fogod gyarapítani

– szúrt oda Márki-Zay.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

 

#Belföld#lázár jános#márki-zay péter#hódmezővásárhely

Címlapról ajánljuk