Belföld

Novák Előd MIÉP-emléktalálkozót tartott, Csurka Istvánról nosztalgiázott

rtl.hurtl.hu

2024. január 7. 11:59

Budaházy György is megjelent, ezúttal nem lovon.

Novák Előd, a szélsőjobboldali Mi Hazánk politikusa egykori pártjára, a szélsőjobboldali MIÉP-re és annak hírhedt vezetőjére, Csurka Istvánra emlékezett: a Novák által szervezett MIÉP-emléktalálkozóról a hvg.hu közölt tudósítást.

A portál emlékeztet rá: Novák egykor a Magyar Igazság és Élet Pártja Ifjúsági Tagozatának az elnöke volt.

A rendezvényen Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke felelevenítette, hogy mit mondott neki Csurka: „Fiam, a világ legerősebb lobbija a zsidólobbi” – így igazította el a világ dolgaiban a MIÉP elnöke az ifjú Torockait. A már nem annyira ifjú Toroczkai szerint azonban ma már másképp van, mert szerinte azóta teret nyert az LMBTQ-lobbi.

A hvg tudósítása szerint végig ott volt a teremben Budaházy György is, de nem szólalt fel, csak állt és figyelt. Mint írják, „az egybegyűltek egymással versengve próbáltak meg közel kerülni hozzá, egy szelfire, vagy csak pár szót váltani”.

Mint arról beszámoltunk, Budaházy Györgyöt a pápalátogatás alkalmából engedte szabadon Novák Katalin köztársasági elnök. A bíróság korábban terrorcselekmények miatt 6 évre ítélte.

Nyitókép: Csurka István-bélyeg a Terror Háza Múzeumban a kibocsátás napján, 2019. december 16-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

 

 

 

#Belföld#Miép#csurka istván#novák előd#mi hazánk#antiszemitizmus#homofóbia#szélsőjobb

Címlapról ajánljuk