Belföld

Sugárzik az „elemi gyűlölet”, amit a budapestiek iránt éreznek – kiakadt a VEKE-elnök az államtitkár vármegyebérletes megszólalása miatt

rtl.hurtl.hu

2024. január 6. 9:44

Szerinte ha Nagy Bálint államtitkár magától írta a bejegyzést, akkor „ezzel öngyilkosságot követett el”.

A vita nem 1-2 milliárdról szól. A vita elvekről szól. Arról, hogy a Főváros közlekedése nem a vidék rovására, hanem csak azzal összhangban fejleszthető. Ma nem ez a helyzet

– közölte Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár pénteken a Facebookon, alaposan kiakasztva ezzel a kommentelőket. Vitézy Dávid, a korábbi közlekedési államtitkár is leírta neki a véleményét.


A VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) elnöke, Dorner Lajos, az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megdöbbenő és arcátlan jelzőkkel illette az államtitkár bejegyzését.

Mint mondta: ha az államtitkár magától írta a bejegyzést, akkor „ezzel öngyilkosságot követett el”, ha a kezébe adták, akkor ő lesz a bűnbak. „Mert akkora marhaságot nem lehet leírni” – vélekedett Dorner, aki szerint Lázár János miniszter ezt a balhét „rákenheti” az államtitkárára.

A vita középpontjában a közösségi közlekedés tarifarendszer-váltása és a Budapest-bérlet megszüntetése áll. Nagy Bálint szerint nincs tragédia, mivel aki MÁV-, Volán-járművön vagy HÉV-en utazna március 1-je után, egyszerűen megveheti a vármegye- vagy országbérletet.

Dorner Lajos VEKE-elnök szerint a rendszerben van egy „óriási mértékű tudatlanság, és a minisztérium mostani vezetése vidéki srácokból áll, akik semmit nem tudnak a központi régióról”. Hozzátette, hogy ebből a hosszabb posztból sugárzik az „elemi gyűlölet”, amit a budapestiek iránt éreznek. 

Nagy Bálint bejegyzésében azt a normatív támogatást is kifogásolta, amit Budapest kap a közösségi közlekedés üzemeltetésére.

A VEKE vezetője szkeptikus a fővárosi vezetés képességeivel kapcsolatban, és úgy gondolja, hogy a sajtó és a népharag fogja megoldani a helyzetet. Mint mondta, csalódásnak tartja a főváros „balfék” viselkedését.

Az RTL Híradója a héten arról tudósított, hogy nemcsak a HÉV-vel és a város határain belül vonattal közlekedőket érinti hátrányosan a minisztérium lépése, hanem azokat is, akik a Volán üzemeltette buszokkal járnak. Harminc ilyen járat működik Budapesten:


Nyitókép: RTL

 

 

#Belföld#budapest-bérlet#megszüntetés#lázár jános#dorner lajos#nagy bálint

Címlapról ajánljuk