Belföld

Lánczi Tamás elmondta, hogy mi lesz a Szuverenitásvédelmi Hivatal legelső feladata

rtl.hurtl.hu

2024. január 6. 11:29

Lánczi Tamás szerint 2022 nem ismétlődhet meg. Ennek érdekében a rábízott hivatal február 1-jén munkához is lát.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal február 1-jén megkezdi működését – közölte az MTI Lánczi Tamás Facebook-videója alapján. Lánczi Tamás fontosnak nevezte, hogy a szervezet nem hatóság, hanem hivatal, így nem nyomoz és nem szankcionál.

Az osztrák Die Presse pénteki szerkesztőségi állásfoglalásában azt írta, hogy „a szuverenitásvédelmi törvényt akár a Kremlben is kifőzhették volna”.

Az MTI leírása szerint a Szuverenitásvédelmi Hivatal elsődleges feladata az, hogy vizsgálatokat folytasson le, kutasson, és feltárja azokat a kockázatokat, amelyek „a magyar szuverenitásra leselkednek, és lehetőség szerint megtegyen mindent, hogy ezeket a veszélyeket elhárítsa”.

A hivatal első feladata az lesz Lánczi Tamás szavai szerint, hogy a soron következő, júniusban tartandó két választásra felkészüljön.

A havonta 5 milliós fizetésért szuverenitásvédő Lánczi hozzátette, hogy a 2022-es országgyűlési választás után napvilágra került, milyen befolyásolásai kísérletek történtek.

A hivatal első feladata lesz, hogy megakadályozza, hogy ilyen még egyszer előforduljon

– fogalmazott Lánczi, aki hozzátette, hogy úgy is fogalmazhatna, hogy „2022 nem ismétlődhet meg”.

Lánczi felvetette, hogy egyes csoportok „manipulálják a közbeszédet, civil szervezetek mögé bújva külföldi aktorok politikát csinálnak vagy politikát próbálnak csinálni, korlátozzák a közbeszédet”.

Hosszasan lehetne még sorolni azokat a negatív tendenciákat, amelyek Magyarországon is jelen voltak, és külföldön is megfigyelhetők

– mondta Lánczi Tamás.

Hogy mégis kicsoda Lánczi Tamás, arról az RTL Híradója készített összeállítást:


Nyitókép: Schmidt Mária és Lánczi Tamás 2017. október 13-án Fotó: MTI/Soós Lajos

#Belföld#szuverenitásvédelmi hivatal#lánczi tamás#feladat#hatáskör

Címlapról ajánljuk