Belföld

Már januárban előválasztást rendeznének az V. kerületben

rtl.hurtl.hu

2024. január 3. 13:45

Kovács Alex Gábor ellenzéki jelölt minél előbb eldöntené, hogy ki induljon a kormánypárti Szentgyörgyvölgyi Péter ellen. 

Levélben fordult a pártok vezetőihez Kovács Alex Gábor, Belváros-Lipótváros ellenzéki frakciójának vezetője, hogy még januárban megrendezzék Budapest V. kerületében az előválasztást a júniusi önkormányzati választásra – derült ki a politikus Facebook-posztjából

Korábban ugyanis rajta kívül a momentumos Kerpel-Fronius Gábor, kétfarkús színekben pedig Juhász Péter is bejelentkezett az ellenzéki polgármester-jelölti posztra. Kovács Alex Gábort a helyi ellenzéki Tiéd a Belváros nevű frakció támogatja, így a Demokratikus Koalíció, az MSZP, az LMP, de a Facebook-fényképek alapján vele együtt kampányol a Momentum helyi politikusa is. 

„Döntsék el a belvárosiak, hogy ki legyen a polgármesterjelöltjük! Levélben fordulok a jelölő szervezetekhez az előválasztás részleteinek egyeztetésével kapcsolatban” – írta Kovács Alex Gábor, aki még januárban eldöntené, hogy ki legyen a közös ellenzéki jelölt. Juhász Péter korábban azt mondta, hogy nyitott az előválasztásra, Kerpel-Fronius Gábor egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. 

Budapest V. kerületében jelenleg a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter a polgármester, 2019-ben az ellenzék a szocialista Tüttő Katát indította a kerületben, aki 42,5 százalékát szerezte meg a szavazatoknak. A kormánypárti jelölt 52,5 százalékot kapott. 

Nyitókép: Nemes János/MTI

#Belföld#v. kerület#belváros#előválasztás#juhász péter#kovács alex gábor#kerpel-fronius gábor#szentgyörgyvölgyi péter

Címlapról ajánljuk