Belföld

Keményen kiosztotta Lázár Jánost a VEKE, az egyesület szerint a miniszter mehet vissza a balettba ugrálni

rtl.hurtl.hu

2024. január 2. 9:13

A civil szervezet felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal hívja össze az ügyben a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését.

Igen kemény szavakkal reagált a Városi és Elővárosi Közlekedéséért Egyesület (VEKE), hogy a Lázár János vezette közlekedési minisztérium akaratának megfelelően a MÁV-Volán szerződést bontana a fővárossal, így pedig külön jegyet kellene vásárolni a Budapesten közlekedő HÉV-ekre, vonatokra és Volán-járatokra.

Kasza kiegyenesedik, bicska a zsebben kinyílik, János. A közlemény szerint te döntöttél. Átlépted a vörös vonalat, mehetsz vissza a balettbe ugrálni. Meg a lovaidhoz az istállóba. A MÁV-csoport komplett vezetése is elmehet melegebb éghajlatra. Havi ötmillióból plusz jut is telik is. Átok 

– írta a szervezet a Facebook-posztjában. 


Tavaly év végén a BKK ugyan kiadott egy közleményt, amelyben jelezték: továbbra is használhatók lesznek a Budapest-bérletek, de két nappal később MÁV-Volán azt közölte, hogy csak március 1-jéig lesz erre lehetőség. A VEKE ezzel kapcsolatban azt írta: „Várható volt, hogy a BKK gyanúsan szövegezett közleménye nem fejti ki a teljes igazságot. De hogy miért falaznak Lázárnak, az kérdés.”

A civil szervezet felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal hívja össze az ügyben a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülését. „Ha nem teszi, bűnrészes. Egyébként sem ártana elszámolnia a minapi közleménnyel, és azzal, valójában mit is írt alá. Hozzák nyilvánosságra az aláírt megállapodást! Verje meg az Isten, hogy ilyen alkalmatlan, buta és gonosz politikusokkal vagyunk körülvéve. Kellene egy kis tisztítótűz. Tegyük tisztába, aki a Budapest-bérlet megszüntetéséről döntött, vagy a döntést elfogadta és aláírta, az politikai hulla” – írták.

A tárca egyébként korábban egy 2 milliárd forintos elszámolási vitára hivatkozott, ám Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak hétfőn azt mondta: ennek semmi köze a bérletrendszer ügyéhez.


Nyitókép: Róka László/MTI

#Belföld#lázár jános#veke#hév#budapest-bérlet#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk