Belföld

Megtörtént a karácsonyi csoda: összegyűlt a 700 millió forint Galó Tomika kezelésére

rtl.hurtl.hu

2023. december 28. 11:24

A 7 éves Tomika családja két éve kezdett gyűjtésbe, miután kiderült, az SMA-val küzdő kisfiú itthon nem kaphatja meg a kezelést.

December elején az RTL Híradó mutatta be, hogy karácsonyi csodában bízott az SMA-beteg kisfiú, a hétéves Galó Tomika édesanyja. Tomika családja két éve kezdett gyűjtésbe, miután kiderült, a gerincvelői izomsorvadással küzdő kisfiú itthon nem kaphatja meg a kezelést. Túl idős, ezért utasították el a kérelmét. 

Dubajban lenne lehetőség kezelésre, ennek ára viszont 700 millió forint. December elején még nagyjából 100 millió forint hiányzott a teljes összeghez. Édesanyja azt mondta, bízik a karácsonyi csodában. A betegség az elmúlt két évben leginkább Tomi nyeléshez használt izmait pusztítja:


Csütörtökön Tomika édesanyja, Hornischer Anikó az ATV Startban jelentette be, hogy összegyűlt a pénz. Szerda délelőtt egy cég felhívta őket telefonon, hogy elutalják a hiányzó összeget nekik. 

Egyszerűen nem tudjuk felfogni, hogy két év, 1 hónap és 5 nap után azt tudjuk mondani, hogy sikerült

 – mondta, hozzátéve, hálásan köszönik mindenkinek, aki bármilyen módon segített nekik.

Az édesanya azt is elmondta, hogy a 700 milliónak a 10-15 százalékát adták össze cégek, a többi mikroadományból jött össze. 

Nyitókép: RTL

#Belföld#galó tomika#sma#gyűjtés#izomsorvadás

Címlapról ajánljuk