Belföld

A HírTV-n tért vissza a közmédiás monológok királya, Bende Balázs: a prágai mészárlásról tudósított

rtl.hurtl.hu

2023. december 22. 13:45

Korábban Bende arról beszélt: egészségügyi okokból vonult vissza, gazdálkodik, bikákat tenyészt.

A HírTV-n jelent meg riporterként Bende Balázs, aki korábban fontos pozícióban dolgozott a közmédiánál: ő volt az, aki egy kiszivárgott értekezleten arról beszélt, hogy „ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják”, és ő adta elő azokat az emlékezetes monológokat, amelyekben a kamerába nézve mondott fel politikailag nem éppen elfogulatlan szövegeket a csatora külpolitikai műsorának részeként.

A 444 szúrta ki, hogy Bende a másik kormánypárti csatornán tért vissza, amelynek műsorában Prágából jelentkezett be, hogy a december 21-i egyetemi mészárlás utóéletéről tudósítson. Ennek során egy David Kozak nevű hallgató a Károly Egyetem bölcsészkarán ölt meg 14 embert.

Korábban azt írtuk: az MTVA korábbi vezető szerkesztője a 2022-es választások után egészségi okokra hivatkozva távozott a közmédiától, ezután gazdálkodásba, bikatenyésztésbe fogott. Később arról beszélt, hogy a kormány emberei be vannak csatornázva a médiumok vezetőihez, akiknek elmondják, hogy melyik témákat érdemes felkapni és melyeket nem, de azt is hozzátette, hogy csalódott lenne, ha ez nem így menne az egész világon, szerinte ugyanis ez az „információátadás” a normális ügymenet része.

Nyitókép:  HírTV

#Belföld#Bende Balázs#közmédia#hírtv#visszatérés#prága#riporter#mtva

Címlapról ajánljuk